• Головна
  • Новини
  • Львів'янка розлучилась із чоловіком через заборону відвідувати церкву...

Львів'янка розлучилась із чоловіком через заборону відвідувати церкву

30.06.2019, 10:10
Львів'янка розлучилась із чоловіком через заборону відвідувати церкву - фото 1
Львівський суд розірвав шлюб між подружжям через розбіжності у ставленні до релігії.

Львівський суд розірвав шлюб між подружжям через розбіжності у ставленні до релігії.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Ініціаторкою розведення стала львів'янка Галина Г., яка заявила, що чоловік зневажливо ставиться до духовного життя і забороняє їй ходити до церкви УГКЦ.

Незвична історія львів'ян описана в оприлюдненому 27 червня рішенні Франківського райсуду Львова. У документі вказано, що шлюб між ними був укладений ще у 2014 році, а через два роки після того у пари народилася дівчинка. Однак, за словами жінки, вже довгий час вона із донькою живе окремо, оскільки має розбіжності з чоловіком у поглядах на виховання дитини та сімейні обов'язки.

При цьому підставою для звернення до суду, як це пояснила сама жінка, стало зневажливе ставлення чоловіка до її духовного життя та до релігії загалом. Під час судового засідання Галина Г. розповіла, що чоловік забороняв їй та доньці ходити до Української греко-католицької церкви, через що збереження цього шлюбу суперечить її інтересам.

Дослідивши матеріали справи, суддя Галина Мигаль погодилася, що є вагома причина розірвати шлюб, який існує лише формально, і задовольнила позов львів'янки. Однак упродовж 30 днів чоловік Галини Г. ще може подати апеляцію на таке рішення суду. Якщо він цього не зробить, шлюб офіційно вважатиметься розірваним.