У винних підвалах Молдови відкрили підземну церкву

24.06.2019, 11:43
У винних підвалах Молдови відкрили підземну церкву - фото 1
Митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир освятив нову церкву, яка відкрилася у знаменитих Криковських винних підвалах,

Митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир освятив нову церкву, яка відкрилася у знаменитих Криковських винних підвалах, повідомляє Інтефакс-релігія.

Підземний храм, розташований на криковському винному комбінаті, за словами митрополита, є унікальним для Молдови. Церква буде доступна для відвідування численних туристів і паломників, які щодня прибувають до Молдови.

Винні підвали Крікова є другими за величиною серед винних погребів Молдови і простягається на 120 кілометрів лабіринтових доріг. Тунелі утворилися в XV столітті в результаті видобутку вапняку для будівництва Кишинева. У 1950-ті роки вони були перетворені в підземний винний торговий центр. Половина дорожнього полотна використовується для зберігання вина.

Так звані вулиці підземного міста названі на честь вин, які там зберігаються. Це "винне місто" має свої склади, дегустаційні зали та інші підземні об'єкти. Глибина підвалів має до 100 метрів під землею і зберігає 1,25 млн. пляшок рідкісних вин. Найстаріше вино датується 1902 роком. Температуру 12 ° C, яка ідеально підходить для вина, підтримують увесь рік.