• Головна
  • Новини
  • Петиція про заборону релігійних ходів Львовом зібрала необхідну кількість голосів...

Петиція про заборону релігійних ходів Львовом зібрала необхідну кількість голосів

15.06.2019, 07:32
Петиція про заборону релігійних ходів Львовом зібрала необхідну кількість голосів - фото 1
Петиція про заборону релігійних ходів Львовом зібрала необхідну кількість голосів

Петиція про заборону релігійних ходів у Львові зібрала 500 необхідних підписів усього за 30 годин. Тепер її повинні розглянути у міській раді, повідомляє Форпост.

Нагадаємо, мешканці Львова вимагають заборонити проведення різноманітних молитовних релігійних процесій, які потребують перекриття вулиць чи обмеження в русі громадського та приватного транспорту в межах території міста Львова. Про це йдеться у петиції, зареєстрованій на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"У Львові останнім часом почастішали випадки проведення молитовних ход, які зазвичай впливають на рух транспорту в місті. Враховуючи проблематику громадського та приватного транспорту в місті (дотримання графіків руху, кількості маршрутних автобусів, затримки трамваїв через неналежне паркування та ДТП, затори на дорогах в час пік, величезна кількість ям на дорогах), проведення подібних заходів, пов'язаних з перекриттям руху - це обмеження мешканців міста в свободі пересування по місту та створення штучних перешкод для руху транспорту, який й так потерпає від інших проблем.

Конституція України: [Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров'я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.] Закон України Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні:

[Стаття 3. Визначення термінів. У цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:свобода пересування - право громадянина України, а також іноземця та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, вільно та безперешкодно за своїм бажанням переміщатися по території України у будь-якому напрямку, у будь-який спосіб, у будь-який час, за винятком обмежень, які встановлюються законом;]

Необхідно не забувати про захист прав і свобод інших громадян України та іноземців, які не мають бажання приймати участь в подібних заходах, незалежно від їх віросповідання.

Для віруючих людей у Львові існує більш ніж достатня кількість релігійних споруд. Чому через релігійні вподобання одних мешканців міста повинні відчувати незручності інші мешканці та гості міста?

Згідно повідомлень в ЗМІ (зокрема на сайті Львівської Міської Ради) останнім часом у Львові відбулись наступні релігійні заходи:

1) У Львові 13 травня відбудеться процесійна хода.

[Понеділок, робочий день, час початку 19:00 - практично час-пік, маршрут: вул. Винниченка, 30а — вул. Руська — пл. Ринок — вул. Руська — вул. Винниченка, 30а]

2) У середу, 17 квітня, релігійна громада проведе молитовну дорогу. Хода розпочнеться о 19:00 від площі Катедральної та триватиме до 21:00 і завершиться на вул. Личаківській. За маршрутом ходи можливе ситуативне обмеження руху транспорту.

3) Ввечері у неділю, 14 квітня, на Сихові відбулась хода. Захід розпочався приблизно о 18:00 та тривав до 20:30. За маршрутом ходи ситуативно призупиняли рух транспорту.

4) 31 березня, центром Львова триває багатотисячна молитовна хода. Розпочалась хода о 15:00 на вул. Винниченка, 22. За маршрутом ходи тимчасово призупинили рух транспорту.

5) 21 березня у Галицькому районі, та у Личаківському районі, проведуть процесійні ходи. За маршрутом процесій можливе ситуативне призупинення руху транспорту.

6) Вулицями Львова у неділю, 7 жовтня, пройде вже традиційна хода. Також, за потреби, буде ситуативне перекриття руху транспорту.

Прошу розглянути петицію щодо заборони проведення релігійних заходів у м. Львів, які потребують перекриття вулиць чи обмеження в русі громадського та приватного транспорту", - пише автор петиції Сергій Літневський.