• Головна
  • Новини
  • Клірик УПЦ КП, який називає себе нащадком династії Рюриковичів, відсвяткував День Росії у Києві...

Клірик УПЦ КП, який називає себе нащадком династії Рюриковичів, відсвяткував День Росії у Києві

15.06.2019, 06:25
Клірик УПЦ КП, який називає себе нащадком династії Рюриковичів, відсвяткував День Росії у Києві - фото 1
10 червня єромонах Андрій Горчаков, секретар Богородської єпархії колишньої УПЦ КП, що розтшована у Московській області Росії, відзначив річницю свого чернечого постригу, а також взяв участь у святкуванні Дня Росії в Києві,

10 червня єромонах Андрій Горчаков, секретар Богородської єпархії колишньої УПЦ КП, що розташована у Московській області Росії, відзначив річницю свого чернечого постригу, а також взяв участь у святкуванні Дня Росії в Києві, повідомляє Церкваріум з посиланням на портал «Релігія в Україні».

10 червня Посольство Російської Федерації в Києві організувало державний прийом з нагоди Дня Росії. На заході були присутні представники дипломатичного корпусу, ділових кіл, наукової і творчої інтелігенції, ветерани, члени громадських організацій, російські співвітчизники. Серед запрошених був і Андрій Горчаков. З вітальним зверненням виступив тимчасовий повірений у справах Росії в Україні А. П. Лукашик. Дипломат наголосив, що Росія йде шляхом, який дозволить «сохранить Россию как цивилизацию, основанную на собственной идентичности, на многовековых традициях, на культуре наших народов, ценностях и наших традициях».

Серед інших виступ мав і о. Андрій Горчаков, він привітав присутніх з Днем Росії, а під час довільного спілкування гостей і Лукашика сфотографувався з дипломатом.

«В своём поздравительном выступлении я, как Глава Княжеского Дома Горчаковых, обратил внимание многочисленных представителей иностранных государств на огромный вклад в мировую дипломатию выдающегося государственного деятеля, Министра иностранных дел (1856-1882 гг.), канцлера Российской империи А.М. Горчакова, чей 220-летний юбилей в прошлом году отметила мировая общественность, а Домом Горчаковых были основаны ежегодные «Горчаковские чтения», посвящённые жизнедеятельности славного представителя нашего рода, лицейского друга А.С. Пушкина. Всех друзей и коллег в России поздравляю и желаю жить в мире и согласии», - зазначив Андрій Горчаков на своїй сторінці у Фейсбуці. Цього ж дня, 10 червня, священник згадав у Фейсбуці про свій чернечий постриг: «Рівно рік тому, 10 червня, на другому тижні після П'ятидесятниці, у День всіх святих землі Руської Високопреосвященнійшим Митрополитом Богородським Адріаном я був рукопокладений у сан пресвітера і прийняв чернечий постриг з ім'ям Андрій, на честь Святого апостола Андрія Первозваного».

Нещодавно, 14 травня 2019 р., митрополит Адріан (Старина), єрарх ПЦУ, керуючий Богородською єпархією колишньої УПЦ КП, що у Московській області Росії, видав указ про призначення секретарем єпархії єромонаха Андрія (Горчакова). Андрій Горчаков, який фігурує в указі митрополита Адріана як єромонах, і вже давно заявляє, що він князь з княжого роду Горчакова, який походить з часів Київської Русі, єдиний нащадок династії Рюриковичів, що проживає в Україні. Протягом багатьох років Андрій Горчаков відомий участю у різних світських та релігійних заходах, де презентує себе як князя.

Зокрема, у 2010 році він брав участь в одеському «Російському марші», де виступав за об'єднання України, Росії та Білорусі у «Святу Русь».

У 2012 році він заявляв, що головним чином співпрацює з Одеською та Миколаївською єпархіями УПЦ МП. У 2013 році на реріхівській конференції в Одесі Андрій Горчаков доповідав про духовне єднання народів. У 2017 р. Андрій Горчаков значиться як меценат і повноважний представник Української Ради Миру, який нагородив Патріарха Філарета орденом. В тому ж році в інтерв'ю журналу Ukrainian Fashion він розповідав, що напередодні свого 35-річного ювілею отримав третю освіту — богословську.

На своїй сторінці у Facebook він також називає себе ігуменом скиту преподобного Сергія Радонезького.

Нагадаємо, що нещодавно релігієзнавець Дмитро Горєвой припустив, що почесним Патріархом Філаретом маніпулюють митрополити з Росії, які перебувають під контролем ФСБ. Біографія Андрія Горчакова дає підстави вважати, що через нього може здійснюватися вплив на митрополита Богородського Адріана і далі на почесного Патріарха Філарета. Зазначимо, що гра на амбіціях, на емоціях – один з відомих прийомів спецслужб, які таким чином видають проведені спецоперації за природні дії та схильності тієї чи іншої особи.