• Головна
  • Новини
  • Форум інтелігенції на чолі з владикою Філаретом попросили Зеленського захистити УПЦ КП...

Форум інтелігенції на чолі з владикою Філаретом попросили Зеленського захистити УПЦ КП

12.06.2019, 09:23
Форум інтелігенції на чолі з владикою Філаретом попросили Зеленського захистити УПЦ КП - фото 1
Учасники Форуму української інтелігенції "За Українську Православну Церкву! За Київський Патріархат" просять президента України Володимира Зеленського підтримати УПЦ-КП від зазіхань на її права і втручань у її внутрішнє життя. Про це повідомляє Укрінформ.

Учасники Форуму української інтелігенції "За Українську Православну Церкву! За Київський Патріархат" просять президента України Володимира Зеленського підтримати УПЦ-КП від зазіхань на її права і втручань у її внутрішнє життя. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми, учасники Форуму української інтелігенції, висловлюємо підтримку вашому курсу на суворе дотримання конституційних прав і свобод вірян України і невтручання держави в справи церковні", - йдеться в зверненні форуму до президента від 11 червня 2019 року.

Зазначається, що учасники також підтримують курс на оновлення всіх сфер суспільного та економічного життя України і подальший євроінтеграційний рух.

У зв'язку з чим констатується, що саме тому українська інтелігенція і УПЦ Київського Патріархату завжди відкрита для діалогу з українською владою у всіх аспектах національного будівництва.

"Звертаємося до вас з проханням підтримати Українську Православну Церкву - Київського Патріархату від будь-яких зазіхань на її права і втручань у її внутрішнє життя", - наголошується в зверненні.

Також Форум звернувся до вірян України.

Серед учасників форуму і підписантів звернення почесний Патріарх Православної Церкви України Філарет (Денисенко).