У Львові стартував Форум сімей' 2019

19.05.2019, 11:38
У Львові стартував Форум сімей' 2019 - фото 1
У Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ 18 травня розпочав свою роботу Форум сімей. Його організували Комісія УГКЦ у справах родини та лідери прородинних рухів.

У Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ 18 травня розпочав свою роботу Форум сімей. Його організували Комісія УГКЦ у справах родини та лідери прородинних рухів.

Захід проходить у рамках проведення святкування Тижня родини, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Організатори запевняють, що в сучасному суспільстві сім’ї потребують перебувати в середовищах, які транслюють тепле спілкування та родинний дух. Саме тому мета Форуму – надати майданчик, який допоможе познайомити родини з різними рухами й спільнотами.

Упродовж Форуму відвідувачі мали можливість помолитися на Літургії, послухати виступи спікерів і свідчення сімей, а також взяти участь у роботі в групах. Спікерами заходу стали: Максим Бондаренко – родинознавець і сімейний консультант (тема виступу «Сім’я і суспільство»), о. Андрій Нагірняк – керівник Відділу соціального служіння УГКЦ, віце-президент Карітасу України (тема «Чутливість до потреб ближнього»), сімейні пари о. Орест і Галина Демко та о. Микола і Галина Стручинські (тема «Жива сім’я в живій парафії»), а також Оксана Кочерган – сімейний консультант (тема «Сім’я в системі освіти»).

Варто зауважити, що головними доповідачами заходу виступили Джанкарло Курсі, викладач Папського салезіанського університету, та Марія Крістіна Россі, вчителька початкових класів. Це італійське подружжя, що біля 40 років активно служить у соціальній та пасторальній сфері як батьки-вихователі ДБСТ, сімейні консультанти, тренери. Із 1996 по 2006 рр. вони були відповідальними за роботу із сім'ями у Карітасі Італії та розвивали солідарність між сім'ями.

На думку співорганізаторів Форуму, чимало сімей тепер потребують гідних прикладів наслідування.

«Ми бачимо, що нині сім’я вважається якимось тимчасовим явищем. Як вказує статистика, майже половина сімей розпадається. Форум сімей – це нагода показати суспільству, що існують щасливі сім’ї та бувають довготривалі стосунки, тобто що це можливо і цілком реально. Тут ми маємо нагоду досвідчувати, що Бог може зміцнювати подружжя і що воно може працювати разом й бути щасливим», – зазначила Наталя Прокопів, співорганізаторка події.