• Головна
  • Новини
  • Порошенка зобразять на мозаїках Свято-Покровського собору у Рівному...

Порошенка зобразять на мозаїках Свято-Покровського собору у Рівному

03.05.2019, 09:41
Порошенка зобразять на мозаїках Свято-Покровського собору у Рівному - фото 1
У Свято-Покровсьому соборі ПЦУ вже тривалий час викладають мозаїки. За кілька років вони повністю вкриють стелю храму. Займається цією роботою майстер Микола Кундель. В інтерв’ю «Рівне Вечірнє» він розповів, що на мозаїці можна буде побачити Петра Порошенка,

У Свято-Покровсьому соборі ПЦУ вже тривалий час викладають мозаїки. За кілька років вони повністю вкриють стелю храму. Займається цією роботою майстер Микола Кундель. В інтерв’ю «Рівне Вечірнє» він розповів, що на мозаїці можна буде побачити Петра Порошенка, повідомляє РадіоТрек:

«В цьому немає ніякої політики, адже Петро Порошенко був присутній під час того, коли Україна отримала Томос від Вселенського Патріарха.

Одразу позаду них стоятимуть відомі борці за незалежність нашої держави. Без них не було б України, тому ми мусимо усіх вшанувати».

Нинішнього Гаранта увічнять на одній зі стін, ближче до входу, пише видання. Там зобразять сучасні історичні події, зокрема й вручення Томосу для України. На мозаїці буде Вселенський Патріарх Варфоломій, члени Священного Синоду та делегація з України. На її чолі буде Петро Порошенко. Роботи у Свято-Покровському соборі планують завершити за три роки.