• Головна
  • Новини
  • Предстоятель ПЦУ подякував голові Нацбанку за монету з Томосом...

Предстоятель ПЦУ подякував голові Нацбанку за монету з Томосом

09.04.2019, 12:09
Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній висловив вдячність НБУ за збереження пам’яті про історичну подію з життя Української Православної Церкви. Про це першоєрарх сказав під час зустрічі з Головою Національного банку України Яковом Смолієм 8 квітня,

Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній висловив вдячність НБУ за збереження пам’яті про історичну подію з життя Української Православної Церкви. Про це першоєрарх сказав під час зустрічі з Головою Національного банку України Яковом Смолієм 8 квітня, повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

«Вдячний Вам, пане Голово, за візит, радий знайомству та хотів би також подякувати за увіковічення історичної події – вручення Синодального та Патріаршого Томосу», – зазначив Митрополит.

Сторони обговорили важливість для України цього документу, що офіційно затверджує канонічний автокефальний статус Православної Церкви України як однієї з 15 помісних Православних Церков.

«Національний банк 25 березня цього року ввів у обіг три пам’ятні монети з нагоди надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України. Їх відкарбував український Монетний двір. Вони продовжують серію “Духовні скарби України”, що започаткована ще у 1996 році та відзначає знакові для українського суспільства події та постаті. Зараз ця серія нараховує вже 25 пам’ятних монет», – зауважив Яків Смолій. Він додав, що влітку Національний банк має намір відкарбувати ще одну таку пам’ятну монету – срібну, оздоблену позолотою та вагою 500 г.

Під час зустрічі пан Смолій розповів Митрополиту Епіфанію про роботу НБУ та подарував пам’ятну монету «Андріївська Церква».

Предстоятель ПЦУ також вручив Якову Смолію грамоту з відзнакою і подарункові видання.