• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ: «Не караючи злочинця, ми стаємо співучасниками злочину»...

Глава УГКЦ: «Не караючи злочинця, ми стаємо співучасниками злочину»

24.03.2019, 10:24
Глава УГКЦ: «Не караючи злочинця, ми стаємо співучасниками злочину» - фото 1
Кожна людина повинна бути рівною перед законом. Бо справедливе судочинство є одним із виявів Божої присутності на землі.

Кожна людина повинна бути рівною перед законом. Бо справедливе судочинство є одним із виявів Божої присутності на землі.

Про це заявив Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав у інтерв’ю «Українській правді», повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Патріарх Святослав констатував, що судова реформа в Україні до кінця не відбулася.

«Хоча є дуже гарні, розумні люди, з якими ми спілкувалися, і багато чесних суддів, які знають і хочуть зробити все для того, щоб в Україні запанував чесний суд. Дехто говорить про провал судової реформи. Я не беру на себе відповідальність аж такого типу заяви робити. Але я абсолютно погоджуюся, що питання несправедливості пов'язане з невідворотністю покарання», – сказав він.

«Всякий злочин має бути покараним, – заявив Блаженніший Святослав. – Хтось може сказати – як так християни, які говорять про любов, милосердя, прощення все ж таки наполягають на невідворотності покарання за злочин? Бачите, якщо не карати за злочин, то це означає, що ми дозволяємо такій поведінці повторюватися. Не засуджуючи і не караючи злочинця, ми стаємо співучасниками злочину. Тобто не карати за зло є злом».

Глава УГКЦ пригадав, як у контексті дискусії Всеукраїнської Ради Церков хтось із членів Ради зауважив, що коли людина, яка пережила суд, відчує, що суд виніс справедливе рішення, спонтанна реакція: «Є Бог на світі». Тому справедливе судочинство один із виявів присутності Бога, вищої справедливості в нашому людському соціумі.