• Головна
  • Новини
  • ГПУ призупинила справу щодо незаконного позбавлення волі митрополита Олександра (Драбинка)...

ГПУ призупинила справу щодо незаконного позбавлення волі митрополита Олександра (Драбинка)

27.12.2018, 09:58
ГПУ призупинила справу щодо незаконного позбавлення волі митрополита Олександра (Драбинка) - фото 1

Генеральна прокуратура України зупинила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно незаконного позбавлення волі митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), в якому фігурують, в тому числі, колишній президент України Віктор Янукович, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та колишній начальник ГУ МВС України у Києві Валерій Коряк.

Генеральна прокуратура України зупинила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно незаконного позбавлення волі митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), в якому фігурують, в тому числі, колишній президент України Віктор Янукович, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та колишній начальник ГУ МВС України у Києві Валерій Коряк. Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду, передає УНН.

До суду звернувся адвокат, який представляє у цьому провадженні інтереси Януковича, зі скаргою на постанову слідчого Генпрокуратури про зупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного позбавлення волі митрополита Олександра. Однак суд відмовив у відновленні слідства.

У рішенні вказано, що слідчий прокуратури ще 7 листопада призупинив слідство у цьому провадженні.

Захисник Януковича Павло Теслюк у коментарі УНН підтвердив інформацію про зупинення досудового розслідування у справі митрополита Драбинка, де, в тому числі, фігурує його клієнт.

“Ми подавали скаргу, оскільки отримали від Генпрокуратури постанову про зупинення досудового розслідування”, — сказав він і додав, що інші адвокати також оскаржували таку постанову ГПУ.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва надав дозвіл на затримання колишнього президента України Віктора Януковича, екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка колишнього начальника ГУ МВС України у Києві Валерія Коряка для приводу їх до суду з метою обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у межах кримінального провадження щодо незаконного позбавлення волі митрополита Олександра (Драбинка).

У листопаді 2016 року Генпрокуратурою складено повідомлення про підозру екс-президенту Віктору Януковичу у кримінальному провадженні за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями, а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника Предстоятеля Української православної церкви архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка).