• Головна
  • Новини
  • «Наші люди є скрізь», - митрополит Павел (Лебідь) похвалився, що про обшуки знав заздалегідь...

«Наші люди є скрізь», - митрополит Павел (Лебідь) похвалився, що про обшуки знав заздалегідь

02.12.2018, 10:38
«Наші люди є скрізь», - митрополит Павел (Лебідь) похвалився, що про обшуки знав заздалегідь - фото 1
Настоятель Києво-Печерської Лаври Павел (Лебідь) заявив, що заздалегідь знав про обшуку Служби безпеки України.

Настоятель Києво-Печерської Лаври Павел (Лебідь) заявив, що заздалегідь знав про обшуку Служби безпеки України.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua, повідомляють Букви.

"Не вчора - ще 24 числа мені сказали, що 23-го збиралося незаконне зборище СБУ (швидше за все мається на увазі нараду в СБУ, - ред.) І ось таке стояло питання. Вони думають, що немає наших там людей, але наші люди скрізь є ... Ось нам сказали, що це буде. Тільки ми не знали коли. Вони сказали, є розпорядження - очевидно, що Президента, якщо він давав вказівку", - зазначив митрополит Павел.

Він уточнив, що йому повідомили, що готуються обшуки у верхівки УПЦ МП.

"Мені сказали з СБУ, що розписані на впливових осіб наші імена: назвали владику Антонія (Антоній Поканич); мене, грішного і, очевидно, Блаженнішого (Онуфрія), що ми йдемо в першій трійці. Мене це обурило. Спочатку говорили, будуть обшуки у всіх ", - заявив митрополит Павел.

При цьому він упевнений, що розпорядження про обшуки дав особисто Президент Петро Порошенко.

"А то, що це справа рук Президента, так ми в цьому ще раз переконалися, коли вони говорили:" попи в рясах, в лампасах "(мається на увазі відеозвернення Петра Порошенка від 29 листопада, - ред.). Це робиться для приниження нашої гідності - служителів Російської Православної Церкви, вона ж Українська, але в загальному вона Російська Церква, бо митрополит Іларіон 1051-му році назвав її Російською. І ось Президент, який виріс в цій Церкві, якого ми плекали ... сьогодні говорить на нас такі слова", - поскаржився владика Павел.

Він також дав зрозуміти, що вважає неприйнятною участь в створенні автокефальної Церкви в Україні.

"Від Президента через СБУ була вказівка впливовим людям - не буду називати прізвища - бізнесменам, з якими і ми спілкуємося, вплинути на те, щоб ми залишили канонічну Церкву і пішли в це беззаконне зборище (Об'єднавчий Собор нової помісної Церкви, - ред.) як можна об'єднати те, що не об'єднується? Чому тоді не об'єднаються Порошенко з Тимошенко, з регіонами?" - Заявив митрополит Павел.