• Головна
  • Новини
  • Члени "екологічних" підрозділів Церков Східної Європи та Німеччини обговорять захист клімату...

Члени "екологічних" підрозділів Церков Східної Європи та Німеччини обговорять захист клімату

25.10.2018, 14:08
25-27 жовтня на Закарпатті (с.Синяк) відбудеться міжнародна конференція Альянс релігійних і громадських організацій на захист клімату Східної Європи» у рамках проекту Союзу охорони природи Німеччини (NABU).

25-27 жовтня на Закарпатті (с.Синяк) відбудеться міжнародна конференція Альянс релігійних і громадських організацій на захист клімату Східної Європи» у рамках проекту Союзу охорони природи Німеччини (NABU). Про це інформує сайт Закарпаття – онлайн.

Мета заходу - створення Програми Комітету захисту клімату IRCEF; затвердження Комітету із захисту клімату IRCEF і складу робочої групи комітету (1-2 представники від кожної країни), які будуть координувати спільну роботу у своїх країнах. А також обговорення перспектив пошуку фінансування Програми IRCEF.

Міжнародна конференція в Синяку підведе підсумки Східноєвропейського конкурсу «Відповідальність за Творення та захист клімату Східної Європи». Зокрема, будуть презентовані методичний посібник для релігійних і територіальних громад щодо захисту клімату; дитячої книги-розмальовки; збірник матеріалів Східно-Європейського конкурсу "Відповідальність за створіння і захист клімату Східної Європи"; екологічний календар Східних Церков на 2019 рік; цифрового збірника найважливіших публікацій щодо захисту клімату, а також інших ініціатив, запланованих нами в рамках проекту.

Членські організації IRCEF обговорять розробку і проведення інформаційних днів щодо захисту клімату (публічні лекції та круглі столи) для релігійних громад і активістів недержавних природоохоронних організацій. На конференції будуть представлені підготовлені нами друковані видання, а також нагороджені переможці та активні учасники Конкурсу "Відповідальність за Творіння і захист клімату Східної Європи".

На міжнародну конференцію запрошені делегати з "екологічних" підрозділів Церков і релігійних організацій, а також представники НУО, органів влади, засобів масової інформації та наукового світу країн Східної Європи і Німеччини (очікується 15 представників з за кордону а саме з Молдови, Грузії, Вірменії Білорусії та Німеччини) а також  щонайменше 40 учасників з України.