• Головна
  • Новини
  • «Ні торгівлі людьми!» - виголосили в Україні та світі 18 жовтня...

«Ні торгівлі людьми!» - виголосили в Україні та світі 18 жовтня

19.10.2018, 10:48
«Ні торгівлі людьми!» - виголосили в Україні та світі 18 жовтня - фото 1
Акція «Хода за свободу» не є протестом - це мовчазна і мирна хода, яка проходить на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз можливо перебувають у рабстві.

У всіх областях України 18 жовтня та 20 жовтня в м. Києві відбулася Всесвітня щорічна акція „Walk for Freedom/Хода за свободу” з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Організатори акції, серед яких «Карітас Івано-Франківськ», наголошують, що спрямована вона на покращення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

Торг-людьми-1.gif

Акція «Хода за свободу» не є протестом - це мовчазна і мирна хода, яка проходить на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз можливо перебувають у рабстві.

Як повідомляє кореспондент РІСУ Наталія Палій, до всесвітнього заходу з протидії рабства приєднався Івано-Франківськ. Тут діяли консультативні пункти, що інформували про проблему торгівлі людьми. Консультували представники Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області, Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області, Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА. Кожен охочий зміг отримати інформаційні буклети, тематичні браслети та флаєри з інформацією про торгівлю людьми та порадами, як уникнути подібних ситуацій.

Торг-людьми-2.gif

«Цього року у нашій області «Карітасом» 16 осіб визнано постраждалими від торгівлі людьми. Шестеро з них уже звернулися до відповідних державних структур за отриманням статусу постраждалих, - розповідає виконавчий директор БФ «Карітас Івано-Франківськ» Наталія Козакевич. – Завдяки об’єднанню зусиль усіх гілок влади та Церкви, маємо змогу донести інформацію жителям Прикарпаття про ризики, які є при працевлаштуванні за кордоном і в Україні. Як ми знаємо, зараз переважає трудова експлуатація. Втягнення людей відбувається по-різному, в тому числі, через посередників. Тому потрібно вкрай обережно ставитися до різноманітних структур-роботодавців, які працюють без відповідних ліцензій. Також завжди оформляти всі необхідні документи при влаштуванні на роботу за кордоном чи в Україні. Адже торгівля людьми – це транснаціональна злочинна діяльність».

«Ми з однокурсниками вирішили долучитися до заходу з протидії торгівлі людьми, бо це дуже важливо і актуально, - ділиться студентка Івано-Франківського педагогічного університету Ірина. - Маємо розуміти, що кожна людина є особистістю, індивідуальністю і ніхто не має права зазіхати на її свободу, особистий простір і життя».

Тог-людьми-3.gif

«Намагаюся завжди долучатися до таких корисних акцій, - каже пан Тарас. – На мою думку, потрібно інформувати людей про те, що необхідно робити у випадку виникнення складної ситуації при працевлаштуванні і як зовсім не потрапляти у тенета торгівців людьми».

Учасники «Ходи за свободу» в Івано-Франківську пройшли центральними вулицями міста.