Депутат Береза є нащадком єврейських первосвящеників

05.10.2018, 12:03
Депутат Береза є нащадком єврейських первосвящеників - фото 1
Депутат ВРУ Борислав Береза є нащадком єврейських первосвящеників - Коен. Про це повідомляє сайт Єврейської об'єднаної громади України.

Депутат ВРУ Борислав Береза є нащадком єврейських первосвящеників - Коен. Про це повідомляє сайт Єврейської об'єднаної громади України.

Береза з 19 років веде свій бізнес, в 90-х він займався оптовим продажем книг і перший привіз в Україну тираж роботи Леоніда Кучми «Україна - не Росія», який у нього відразу викупив представник уряду для роздачі іноземним дипломатам.

Береза розповів, що він є коеном - нащадком єврейських первосвящеників, які проводили Богослужіння за часів Першого храму.

Він називає себе не релігійним, але віруючим і часто відвідує синагогу.

Борислав Береза також зізнався, що його дружина - християнка, і незважаючи на різні віросповідання вони прекрасно з нею ладнають протягом 25-ти років спільного життя. В юності Борислав разом з батьками переїхав до Ізраїлю, але потім повернувся назад в Україну. Тут його бізнес пішов угору і він вирішив залишитися всупереч очікуванням родичів.

Бізнесмен свого часу допоміг сформувати ідеологію для «Правого сектора» - він підкреслив, що ця організація, на відміну від «Свободи», була сконцентрована навколо людей різних національностей, які готові боротися за добробут в Україні.