• Головна
  • Новини
  • У Дніпрі експонуватимуть особисті речі митрополита Андрея Шептицького...

У Дніпрі експонуватимуть особисті речі митрополита Андрея Шептицького

03.10.2018, 10:03
У Дніпрі експонуватимуть особисті речі митрополита Андрея Шептицького - фото 1
У четвер, 4 жовтня, у Дніпрі відкриється виставка, присвячена митрополиту Андрею Шептицькому. Особисті речі одного з творців ідеї української нації та держави вперше будуть вивезені за межі Львова.

У четвер, 4 жовтня, у Дніпрі відкриється виставка, присвячена митрополиту Андрею Шептицькому. Особисті речі одного з творців ідеї української нації та держави вперше будуть вивезені за межі Львова. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на сторінку заходу у Facebook.

Представлена виставка - це спільна робота Львівського музею історії релігії, музею Митрополита Андрея Шептицького Львівської архиєпархії УГКЦ та приватної колекції "Студіон".

Як зазначається, дніпрянам будуть представлені найцікавіші експонати, справжні реліквії, аби повніше і глибше розкрити постать Шептицького.

«Виставка вперше покидає межі Львова. Вона мандрує до нашого міста Дніпро на Січеславщині. Її варто відвідати», - підкреслив унікальність музейного проекту учасник історично-дослідницького клубу "Перисічень" та член і один з ініціаторів заснування Піклувальної Ради Меморіального будинку-музею академіка Яворницького Юрій Фоменко на своїй сторінці у Facebook.

Виставка відкриється у Меморіальному будинку-музеї академіка Яворницького за адресою: площа Шевченка, 5. Відкриття о 16.00.

Вхід за попередньою реєстрацією або за телефоном музею 066 35 25 985. Експозиція триватиме до 10 грудня за графіком роботи музею.

Прикметно, що на презентації прозвучать релігійні та світські співи у виконанні солістки Будинку органної та камерної музики Галини Охотнік.