• Головна
  • Новини
  • УПЦ МП пригрозила протестами, якщо її зобов'яжуть змінити назву...

УПЦ МП пригрозила протестами, якщо її зобов'яжуть змінити назву

19.09.2018, 10:58
УПЦ МП пригрозила протестами, якщо її зобов'яжуть змінити назву - фото 1
Українська Православна Церква Московського Патріархату організує масові протести, якщо її зобов'яжуть змінити назву.

Українська Православна Церква Московського Патріархату організує масові протести, якщо її зобов'яжуть змінити назву.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, повідомляє LB ua.

"Парафіянами нашої Церкви є українці, громадяни України, і їхня Церква повинна носити назву Українська Православна Церква. Не треба штучно робити мільйони власних громадян чужими у власній країні. Це до добра не призведе", - зазначив Антоній.

За його словами, якщо УПЦ МП зобов'яжуть змінити назву, вона має намір використовувати всі законні методи.

"Також у нас є документ, який називається "Основи соціальної концепції УПЦ", згідно з яким, у дуже складних ситуаціях, я процитую: "Церква може звернутися до своїх чад із закликом до мирної громадянської непокори". Це надзвичайний захід, але він зафіксований у нашій соціальній концепції, затвердженій собором архиєреїв", - додав Антоній.

Нагадаємо, в Україні зараз три Православні Церкви, кожна з яких має слово "українська" в назві.

Московський Патріархат називає свою Церкву просто "Українська Православна Церква". Але дві інші Церкви незабаром можуть отримати автокефалію від Вселенського Патріархату і теж зможуть претендувати на цю назву.

Предстоятель УПЦ КП Філарет заявляв, що після отримання Томосу в Україні буде Єдина Помісна Українська Автокефальна Православна Церква, а нинішня УПЦ МП повинна буде перереєструватися в український екзархат Російської Православної Церкви.