• Головна
  • Новини
  • Доля світового православ’я вирішується в Україні, - Порошенко...

Доля світового православ’я вирішується в Україні, - Порошенко

17.09.2018, 10:58
Доля світового православ’я вирішується в Україні, - Порошенко - фото 1
Архиєрейський Собор Вселенського Патріархату розвіяв ілюзії Москви про те, що Україна - канонічна територія Московського Патріархату, заявив президент України Петро Порошенко.

Архиєрейський Собор Вселенського Патріархату розвіяв ілюзії Москви про те, що Україна - канонічна територія Московського Патріархату, заявив президент України Петро Порошенко. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Єдина Помісна Православна Соборна Церква - запорука громадської згоди та єдності нашої держави. Це гарантія нашої духовної незалежності від Москви, яка, на жаль, досі перебуває в полоні помилкового уявлення, що нібито тут у нас її канонічна територія", - сказав він у Києві у п'ятницю на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука.

"І вересневий синаксис, збори архієреїв Вселенського Патріархату начисто розвіяли ці помилкові ілюзії Москви", - додав П.Порошенко.

За його словами, питання надання УПЦ Томосу є важливим і за межами країни.

"Українці всього світу також отримають свою церкву. І тут іще одна важлива характеристика - розсипається, як картковий будиночок, концепція "третього Риму", як найдавнішої заявки Москви на світову гегемонію", - сказав глава держави.

"Тут у нас вирішується і майбутнє світового православ'я - його з росіянами ми також розуміємо по-різному", - наголосив П.Порошенко.