• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Ігор (Ісіченко) представить у Львові книжку спогадів «Ми просто йшли…»...

Архиєпископ Ігор (Ісіченко) представить у Львові книжку спогадів «Ми просто йшли…»

12.09.2018, 13:06
Архиєпископ Ігор (Ісіченко) представить у Львові книжку спогадів «Ми просто йшли…» - фото 1
19 вересня 2018 року о 15.00 у Львові, в палаці Потоцькихпід час "Book Forum" відбудеться презентація книжки спогадів архиєпископа Ігоря (Ісіченка) «Ми просто йшли…».

19 вересня 2018 року о 15.00 у Львові, в палаці Потоцьких, під час "Book Forum" відбудеться презентація книжки спогадів архиєпископа Ігоря (Ісіченка) «Ми просто йшли…».

У своїй книзі архиєпископ згадує про суспільне й церковне життя України кінця ХХ – початку ХХІ ст., розповідає про дитинство і юність у слобожанському містечку Балаклія, навчання та викладацьку працю в Харківському університеті.

Також владика Ігор описує філологічне середовище Харкова та Києва, в якому він формувався як літературознавець, духовні пошуки, які привели його в середовище політичної опозиції, а потім у лідери мирянського руху УАПЦ. З волі Патріарха Мстислава автор прийняв архиєрейський сан, став найближчим сподвижником Патріарха Димитрія (Яреми), очолив 1993 р. Харківсько-Полтавську єпархію УАПЦ, а 1996 р. став керуючим справами Патріархії УАПЦ. Драматична історія зростання УАПЦ і перманентних криз у її середовищі, брутального втручання в церковне життя урядовців і політиків відображена в книжці з правдивою щирістю.

Як інформує Департамент інформації УГКЦ, широке коло контактів архиєпископа Ігоря дозволило йому залучити до оповіді постаті багатьох відомих особистостей.

Книгу спогадів архиєпископа Ігоря (Ісіченка) «Ми просто йшли…» опублікувало харківське наукове видавництво «Акта»; передмову написав єпископ Борис (Ґудзяк).