• Головна
  • Новини
  • «Мені здавалось, що Церква – осередок людяності», - голова Волинської ОДА про відмову священика УПЦ (МП) поховати дитину...

«Мені здавалось, що Церква – осередок людяності», - голова Волинської ОДА про відмову священика УПЦ (МП) поховати дитину

06.09.2018, 07:59
«Мені здавалось, що Церква – осередок людяності», - голова Волинської ОДА про відмову священика УПЦ (МП) поховати дитину - фото 1
Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко прокоментував відмову священника УПЦ МП хоронити дитину, хрещену у церкві Київського Патріархату. Про це повідомляє Волинь Роsт.

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко прокоментував відмову священника УПЦ МП хоронити дитину, хрещену у церкві Київського Патріархату. Про це повідомляє Волинь Роsт.

Нагадаємо, у селі Озеро Ківерцівського району настоятель Свято-Покровського храму УПЦ МП отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена у Київському Патріархаті.

Трагедія сталася у багатодітній сім’ї села Озеро Ківерцівського району Волинської області.

Після майже п’яти років боротьби з раком зупинилося серце дев’ятирічної Регіни Чужук. Відразу після смерті дитини її мама звернулася до місцевого священика з проханням провести церковний обряд поховання, проте отримала відмову. За словами жінки, причиною цього стало те, що дівчинку хрестили у церкві Київського Патріархату.

Рідні померлої відмови священнослужителя не розуміють, проте і засуджувати не беруться.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко прокоментував вчинок священика, який відмовився відспівувати дитину, хрещену у церкві Київського Патріархату.

"Гірка ситуація. Я пам’ятаю аналогічну історію з Запоріжжя, коли не хотів священик відспівувати дитину, хрещену у Київському Патріархаті. Я не можу судити священиків – я не їхній суддя, але мені здавалось, що Церква – це осередок людяності, добра, інтелігентності. Будемо зустрічатися з вищими сановниками, будемо обговорювати ситуацію. Я таких речей не розумію і не маю права прощати. Ця подія не залишиться нез’ясованою. Якщо будь-які ритуали не спрямовані на людяність, геть їх з України! Також це ще одне свідчення того, що Томос, який підтримав Президент України та абсолютна більшість місцевих на Волині є необхідним. Інституції, навіть ті, які не є державними, але впливають на душі та свідомість громадян не повинні існувати на території держави, якщо вони не сповідують християнську мораль", - зазначив Олександр Ілліч.

Окрім того, Савченко висловив свої співчуття родині з приводу втрати дитини, - повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.