• Головна
  • Новини
  • "Росіяни намагалися нахабно пролізти у резиденцію. Їх не пустили" - волонтер про зустріч із Вселенським Патріархом...

"Росіяни намагалися нахабно пролізти у резиденцію. Їх не пустили" - волонтер про зустріч із Вселенським Патріархом

12.06.2018, 11:40
"Росіяни намагалися нахабно пролізти у резиденцію. Їх не пустили" - волонтер про зустріч із Вселенським Патріархом - фото 1
Волонтер, який відвіз до Константинополя 500 листів від громадських об'єднань з України з проханням про Томос, розповів, як росіяни нахабно намагалися прорватися до резиденції Патріарха Варфоломія.

Як вже повідомляла РІСУ, Вселенському Патріарху Варфоломію І українці передали понад 500 листів від громадських об'єднань з проханням про Томос. Про дружню реакцію Варфоломія на делегацію з України і про те, як не пустили росіян до резиденції Патріарха Константинопольського,  розповів координатор громадської ініціативи "Стоп-Терор", ініціатор поїздки до Вселенського Патріарха Семен Кабакаєв в інтерв'ю "Обозревателю", повідомляє Gazeta.ua.

"Акцію ми не проводили публічно, бо розуміли, що Росія протидіятиме. Вони ж уже робили спроби зібрати звернення вірян УПЦ (МП) і так само відвезти їх Вселенському Патріарху. Але їм не вдалося. Хоча російська ФСБшна агентура провела інформаційну кампанію в Україні. Їхня спроба провалилася, бо вони заявили про 10 тисяч підписів вірян, а насправді кількість ледь досягла тисячі", - розповів Семен Кабакаєв.

Волонтер каже, що росіян не пустили на аудієнцію до Варфоломія через нахабність. Невдовзі Патріарх оголосив про тиск на нього і посилив охорону.

"Вони намагалися пролізти у резиденцію, хоча зустріч їм не призначали. Їх не пустили. Відмовили, бо така поведінка - недипломатична, неетична. Росія нахабно лізе у всі напрямки, які їй цікаві. Тут вона вирішила діяти звичним способом. Але обламалася трохи. І, гадаю, нічого у них не вийде. Ми розповіли Патріарху про проблему. Попросили про підтримку. Він може впливати на дуже багато процесів. Склалося враження, що у наступному місяці ми таки отримаємо Томос про автокефалію", - каже Кабакаєв.

За його словами, якщо Українській Церкві нададуть Томос, то майже вся московська громада разом із парафіями перейдуть під управління Помісної Церкви. Для Росії це буде страшний удар.