• Головна
  • Новини
  • Віряни УПЦ (МП) просять своє церковне керівництво заступитися за українських політв'язнів у РФ...

Віряни УПЦ (МП) просять своє церковне керівництво заступитися за українських політв'язнів у РФ

08.06.2018, 14:40
Віряни УПЦ (МП) просять своє церковне керівництво заступитися за українських політв'язнів у РФ - фото 1
Група парафіян УПЦ (МП) ініціювала 7 червня звернення до Митрополита УПЦ (МП) Онуфрія (Березовського) з проханням допомогти визволити українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях.

Група парафіян УПЦ (МП) ініціювала 7 червня звернення до Митрополита УПЦ (МП) Онуфрія (Березовського) з проханням допомогти визволити українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях, повідомляє "Релігія в Україні".

Ініціатори звернення — Ольга Биканова, Дарія Морозова, Лідія Лозова, Дмитро Бобошко та інші — оприлюднили текст листа до Предстоятеля УПЦ (МП) і просять усіх небайдужих одновірців приєднатися до нього:

«Ваше Блаженство, Блаженніший Владико Онуфрію!

Ми, парафіяни Української Православної Церкви, просимо Вас допомогти у справі визволення наших співвітчизників, які голодують і страждають в ув’язненні – політв’язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Олександра Шумкова, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Павла Гриба, Романа Сущенка і всіх, заради звільнення яких голодує Олег Сенцов. Просимо Вашого заступництва за них перед Його Святістю Патріархом Кирилом.

 Гадаємо, як вірні чада Церкви Христової, ми повинні стукати в усі двері в надії зберегти їхні життя. Тоді й нам скаже Господь: «у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене» (Мф. 25:31-46). Ми не можемо відвідати їх у темниці особисто, але просимо Вас предстояти за них, за нас і за Україну.

У смиренній надії на Ваше заступництво та підтримку, парафіяни Української Православної Церкви (підписи)».

Збір підписів триває у мережі Фейсбук. До листа вже приєдналися десятки мирян та священнослужителів УПЦ (МП).

Підписанти планують 8 червня передати листа Митрополиту Онуфрію в його резиденції в Києво-Печерській лаврі.