• Головна
  • Новини
  • Московська Церква витрачає шалені гроші, аби зберегти вплив на Україну, - експерт...

Московська Церква витрачає шалені гроші, аби зберегти вплив на Україну, - експерт

22.04.2018, 10:54
Московська Церква витрачає шалені гроші, аби зберегти вплив на Україну, - експерт - фото 1

Науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Сковороди НАН України Олександр Саган наголошує, що УПЦ (МП) здатна перетягувати до себе громадян шляхом «економічного підкупу». Аби зберегти вплив на Україну, Московська Церква витрачає шалені гроші.

Науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Сковороди НАН України Олександр Саган наголошує, що УПЦ (МП) здатна перетягувати до себе громадян шляхом «економічного підкупу». Аби зберегти вплив на Україну, Московська Церква витрачає шалені гроші. Про це він заявив у інтерв’ю «Главкому».

«У тих селах, зокрема на Західній Україні, які вирішили залишити УПЦ (МП), прихильниками «русского міра» були створені маленькі групки чисельністю 3-4 особи. І ось ці пенсіонери раптом починають будівництво нового храму УПЦ (МП). Гроші зрозуміло, чиї. І в багатьох селах ці храми вже зведені», - розповідає Саган.

За його словами, наступним етапом може стати перетягування до себе громадян шляхом економічного підкупу.

«У такий спосіб Московський Патріархат намагається зберегти свій вплив на населення України та створити хоча б умовну альтернативу Київському Патріархату», - пояснив науковець.