• Головна
  • Новини
  • У Птичі представники УПЦ (МП) не дають відспівати бійця АТО у храмі рідного села...

У Птичі представники УПЦ (МП) не дають відспівати бійця АТО у храмі рідного села

20.04.2018, 13:02
У Птичі представники УПЦ (МП) не дають відспівати бійця АТО у храмі рідного села - фото 1
Через конфлікт з УПЦ (МП) полеглого героя неможливо відспівати в рідному храмі.

У мережі з'явилася інформація, що в скандальному селі Птича Дубенського району Рівненської області представники УПЦ (МП) не дають можливості відспівати загиблого бійця АТО в місцевому храмі. Про це повідомила журналіст Аліна Дубовська на своїй сторінці в Facebook.

У цьому селі вже 4 роки громади Київського та Московського Патріархатів борються за місцевий храм, який стоїть закритим з 2014 року, повідомляє РБК-Україна.

АТОшник з Птичі Микола Гуменюк довгий час вважався зниклим безвісти. Як передає wikipedia, боєць був мобілізований у квітні 2014-го, солдат, водій 51-ї окремої механізованої бригади, ремонтна рота ремонтно-відновлювального батальйону. У серпні знаходився вдома у короткостроковій відпустці, повернувся в підрозділ. Загинув під час прориву з оточення під Іловайском, поблизу села Новокатеринівка (Червоноармійський район). Перебував за кермом бортового ЗІЛ-131, отримав поранення в ногу і руку, передав документи воїнам, що відходили, сам залишився на соняшниковому полі. Тіло підібрала 1 вересня 2014 група медиків і військових полковника Палагнюка. Нещодавно бійця ідентифікували по аналізу ДНК. Микола був похований 10 жовтня 2014 на Краснопільському цвинтар як тимчасово невстановлений захисник України. Тепер рідні хочуть поховати його в рідному селі, але через конфлікт з УПЦ (МП) полеглого героя неможливо відспівати в рідному храмі.

«У Птичі є хлопець АТОвець, який донедавна вважався безвісти зниклим. Історію Миколи Гуменюка знають всі. Провели ДНК-експертизу, яка підтвердила - наш Микола загинув... На засіданні (між представниками УПЦ (МП) і УПЦ КП) хтось запитав: невже Микола не достойний того, аби бути ексгумованим у селі та відспіваним у рідному храмі? На що пані Ніна Смогильова, прихильниця УПЦ (МП), відповіла: Що заробив, те й отримав", - написала Аліна Дубовська.