Вперше в Україні відбувся Молодіжний молитовний сніданок

13.04.2018, 14:32
Вперше в Україні відбувся Молодіжний молитовний сніданок - фото 1
У Києві 12 квітня 2018 року за підтримки Міжфракційного депутатського об'єднання "За духовність, моральність та здоров'я України" і Міністерства молоді та спорту України, відбувся І-й Молодіжний молитовний сніданок.

У Києві 12 квітня 2018 року за підтримки Міжфракційного депутатського об'єднання "За духовність, моральність та здоров'я України" і Міністерства молоді та спорту України, відбувся І-й Молодіжний молитовний сніданок.

МС-1.jpg

Як повідомляють організатори, захід об’єднав навколо духовних цінностей та спільної молитви за нашу державу понад 100 учасників: керівників молодіжних організацій, молодих політиків, представників молодіжного самоврядування, молодих науковців, студенства, молодіжного крила церков і релігійних організацій.

На сцені з вітальним словом виступили заступник Глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко та Міністр молоді і спорту Ігор Жданов.

Особливим гостем Молодіжного молитовного сніданку був Даг Берлі, співорганізатор Президентського молитовного сніданку США. Він наголосив на важливості утвердження християнського світогляду серед молодого покоління.

Зі сцени зачитувалися місця з Божого Слова та звучали молитви за сиріт, за дітей з інвалідністю, за молоді сім'ї, за духовні моральні цінності серед молодих людей, за Україну тощо. Для учасників заходу виконував музичні композиції християнський гурт “Квант”. Також приємним сюрпризом став виступ Сергія Фоменко, соліста гурту “Мандри”.

Молодіжний молитовний сніданок завершили спільною молитвою “Отче наш”.

М-2.jpg

«Молитовні сніданки слугують місцем духовного єднання і порозуміння. Дуже тішить, що сьогодні зібралися молоді, амбіційні, небайдужі, позитивно налаштовані і з вірою у серці люди! Україна як ніколи потребує міцності духу та єдності дій. Тому молодим керівникам організацій, молодим політикам,  науковцям, активним студентам, молодіжним лідерам церков і релігійних організацій дійсно потрібно об’єднатися та активно діяти, щоби підійняти нашу державу! Тому що молодь - це творці майбутнього України.» - прокоментував подію Павло Унгурян, координатор Національного молитовного сніданку, голова МДО “За духовність, моральність і здоров’я України”.

Нагадаємо, що молитовні сніданки проходять понад 65 років у США, Європарламенті, державах Європейського союзу та багатьох інших країнах світу. Вони слугують місцем духовного єднання і порозуміння провідних політків, урядовців, дипломатів, бізнесменів з усього світу.

МС-3.jpg

В Україні за останнє десятиліття стало доброю традицією проведення щороку Національних молитовних сніданків, у яких приймає участь керівництво держави, народні депутати України, парламентарі країн Євросоюзу та Конгресу США, представники дипломатичних місій, релігійних і громадських організацій. Окрім цього останні роки таку традицію підхопили Обласні державні адміністрації та мерії великих міст, які провели аналогічні заходи в більшості областей.