• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ КП Климент став громадським захисником кримського політв’язня Балуха...

Архиєпископ УПЦ КП Климент став громадським захисником кримського політв’язня Балуха

03.04.2018, 10:29
Архиєпископ УПЦ КП Климент став громадським захисником кримського політв’язня Балуха - фото 1
Архиєпископ Сімферопольський і Кримський, голова Херсонської єпархії УПЦ КП Климент (Кущ) став громадським захисником засудженого в анексованому Криму українського політв'язня Володимира Балуха.

Архиєпископ Сімферопольський і Кримський, голова Херсонської єпархії УПЦ КП Климент (Кущ) став громадським захисником засудженого в анексованому Криму українського політв'язня Володимира Балуха.

Відповідне клопотання сторони захисту Балуха задовольнив Роздольненський районний суд Криму 2 квітня, повідомила Громадському адвокатка Ольга Дінзе.

«Це вперше в нашій практиці, що священнослужитель може брати участь в захисті підсудного поряд з адвокатами. Суд задовольнив наше клопотання, вирішив, що освіти владики Климента достатньо», - сказала Ольга Дінзе.

За словами архиєпископа Климента, тепер він може відвідувати Володимира Балуха і не просити для цього кожен раз окремий дозвіл.

«Я можу надавати йому посильну духовну допомогу, підтримку, він може сповідатися, і не треба буде кожен раз брати дозвіл на те, щоб його відвідати. Я вважаю, що це є велика перемога у справі Балуха», - сказав архиєпископ.

Він також додав, що за 12 днів голодування Балух сильно схуд.

«Я зараз буду намагатися з ним спілкуватися таким чином, щоб він все ж таки думав про те, як зберегти свої сили, як зберегти себе. Бо нам зараз важливо зберегти життя Володимира Балуха», - додав архиєпископ Климент.

Нагадаємо, Володимир Балух засуджений незаконним «судом» Криму до 3 років та 5 місяців ув'язнення у колонії-поселення. 19 березня Балух оголосив голодування, протестуючи проти винесеного йому вироку. Він п’є тільки воду і чай. Загострились проблеми зі здоров’ям. 31 березня Балуха перевели з одиночної камери в іншу, де він перебуває під постійним відеоспостереженням.