• Головна
  • Новини
  • У Зарваниці орденом «За спасіння життя» нагородили відважних українців...

У Зарваниці орденом «За спасіння життя» нагородили відважних українців

16.03.2018, 11:52
У Зарваниці орденом «За спасіння життя» нагородили відважних українців - фото 1

Церемонія розпочалася зі спільної молитви у Соборі Зарваницької Матері Божої. Від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) гостей привітав декан Зарваницький о. Володимир Топоровський. Відзнаки номінантам вручали представники Нагородної ради ордену архиєпископ УПЦ КП Нестор, п. Тамара Воронцова та о. В’ячеслав Кізілов УПЦ КП.

У Марійському духовному центрі Зарваниця15 березня відбулася V урочиста церемонія нагородження орденом «За спасіння життя» імені академіка Леоніда Ковальчука.

Церемонія розпочалася зі спільної молитви у Соборі Зарваницької Матері Божої. Від імені Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) гостей привітав декан Зарваницький о. Володимир Топоровський. Відзнаки номінантам вручали представники Нагородної ради ордену архиєпископ УПЦ КП Нестор (Писик), п. Тамара Воронцова та о. В’ячеслав Кізілов УПЦ КП, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Цього разу орденом нагороджено:

- Андрія Трусова із Чорткова (посмертно), який загинув, рятуючи дитину влітку минулого року;

- громадську організацію ASAP Rescue, що займається проведенням рятувальних операцій під час катастроф та небезпечних ситуацій;

- український волонтерський медичний батальйон «Госпітальєри», що бере участь у війні на сході України (за час діяльності врятовано понад дві з половиною тисячі українських бійців);

- громадську організацію «Колиска життя» з Тернополя, яка надає кризову допомогу вагітним жінкам та їхнім чоловікам.

Відзнаку також отримали Річард та Ольга Гарейчуки, які є засновниками громадської Організації «Армії SOS Канада», засновник реабілітаційного центру БО "Допоможи Собі Сам" Сергій Куршаков, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри хірургії Одеського національного медичного університету Володимир Грубнік та студент з Тернополя Володимир Скиба, який врятував людину, що тонула.

Довідка: Орден «За спасіння життя» – це громадська відзнака заснована з метою вшанування медичних працівників, працівників державної служби України з надзвичайних ситуацій, особи чи групи осіб за мужність і героїзм, виявлені при порятунку життя людей, а також за систематичну працю і наукові відкриття в галузі медицини, що сприяють збереженню здоров’я народу України.