• Головна
  • Новини
  • У Вінниці УПЦ (МП) планує побудувати “церковний район” з басейнами, паркінгами та магазинами...

У Вінниці УПЦ (МП) планує побудувати “церковний район” з басейнами, паркінгами та магазинами

03.03.2018, 11:40
У Вінниці УПЦ (МП) планує побудувати “церковний район” з басейнами, паркінгами та магазинами - фото 1

Два гектари на “Вишеньці” у Вінниці для будівництва цілого “церковного району” УПЦ (Московського Патріархату) з басейнами, паркінгами та магазинами було виділено ще в 2011 році, коли дана територія ще не належала Вінницькій міськраді. Сьогодні це питання знову порушується.

Два гектари на “Вишеньці” у Вінниці для будівництва цілого “церковного району” УПЦ (Московського Патріархату) з басейнами, паркінгами та магазинами було виділено ще в 2011 році, коли дана територія ще не належала Вінницькій міськраді. Сьогодні це питання знову порушується, повідомляє "Релігія в Україні" і Вінниця.info.

Вінниця.jpg

Про ймовірний “релігійний” район стало відомо на початку лютого, коли в мережі опублікували перші ескізи. Тоді ж повідомлялось, що у Вінниці на вулиці Квятека за ТЦ “Plaza Park” поблизу кінцевої зупинки на Вишеньці планується спорудження нової церкви УПЦ (МП).

Згідно з першими графічними напрацюваннями, окрім церкви також збиралися збудувати спортивне ядро зі стадіоном і трибунами, критий спортзал з басейном, поліклініку, церковний магазин, школу з трапезною та житловий будинок. Усі це в УПЦ (МП) планували використовувати для власних потреб. Замовником такого проекту став Хрестовоздвиженський храм, який нині розташовується по вулиці Келецькій.

У Вінницькій міській раді надали офіційну відповідь, що територію у два гектари надала у постійне користування Вінницькому приватному православному навчально-виховному комплексу Святого Миколая Якушинецька сільська рада ще у 2011 році. До меж Вінниці земля, на якій планують збудувати “церковний комплекс”, увійшла лише у 2015 році.

Вінниця_2.jpg

– За інформацією Департаменту архітектури та містобудування, містобудівні умови і обмеження по вказаній території не надавалися. Рішенням Вінницької міської ради від 10.10.2014 №1849 надано дозвіл на розроблення детального плану території Х мікрорайону. На сьогоднішній день даний детальний план ще перебуває на стадії розробки. Дана містобудівна документація має уточнити положення генерального плану міста, визначити містобудівні умови і обмеження та характер використання територій (земельних ділянок), – повідомляє в офіційній відповіді начальниця відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірина Єлізарова.

Міська рада у 2016 році надала дозвіл на укладання договору суперфіції релігійній громаді Хрестовоздвиженського храму з “Вінницьким приватним православним комплексом святого Миколая” на земельну ділянку. Однак дозволу на забудову цієї території міська влада не надасть, поки не затвердять детальний план забудови Десятого мікрорайону.

Громадських слухань з питань забудови території не проводили. Тому коли саме може початися будівництво, наразі важко сказати.

Раніше міська рада зняла з розгляду питання про будівництво церкви Київського Патріархату в парку “Хімік”.