• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ до українців: «Не спішіть покидати свою країну!»...

Глава УГКЦ до українців: «Не спішіть покидати свою країну!»

22.02.2018, 16:05
Глава УГКЦ до українців: «Не спішіть покидати свою країну!» - фото 1
Про те, чому українці сьогодні покидають Україну, шукаючи кращої долі і заробітку за кордоном, і як цьому зарадити розказав Патріарх Святослав 17 лютого 2018 року в ефірі інтерактивної програми «Відкрита Церква» «Живого ТБ» на тему соціальної справедливості

Про те, чому українці сьогодні покидають Україну, шукаючи кращої долі і заробітку за кордоном, і як цьому зарадити розказав Патріарх Святослав 17 лютого 2018 року в ефірі інтерактивної програми «Відкрита Церква» «Живого ТБ» на тему соціальної справедливості.

За словами Предстоятеля УГКЦ, коли людина відчуває не до кінця оціненими свої таланти, свої дари, свої можливості розвиватися у своїй державі, зокрема відчуває, що її праця належним чином не є пошанована, вона має велику спокусу покинути цю державу і цю країну.

shevchuk.jpg

«Тому, очевидно, ці обставини, про які ми говоримо, така низька заробітна плата, є однією з причин еміграції. Хоча не єдиною...»,– зауважив Блаженніший Святослав, додавши, що сьогодні дуже багато навіть тих, які піддалися спокусі і поїхали за кордон, не завжди і там знаходять справедливу зарплату.

«Чому? Тому що багато країн закривають очі на працю емігрантів саме через те, щоби їх визискувати і платять занижену зарплату, за яку, наприклад, італієць в Італії чи німець у Німеччині, ніколи б не працював», – сказав гість студії.

Глава УГКЦ відзначив, що УГКЦ намагається не тільки в Україні говорити про соціальну справедливість, бути голосом тих, в кого той голос відібрали. «Наша Церква також захищає права наших емігрантів, навіть нелегальних за кордоном. Аби дбати про їхню гідність. Аби можна було і там домагатися для них справедливої зарплати», – сказав він.

Предстоятель Церкви наголошує, що нам потрібно добиватися необхідних умов, аби праця українця в Україні була належним чином оцінена.

«Потрібно шанувати і підтримувати, – вважає Блаженніший Святослав, – приватну ініціативу, середній бізнес і тоді, я є оптимістом, ми зможемо створити необхідні умови, аби висококваліфіковані працівники, які відчувають можливість розвивати свою країну, могли це зробити».

«Не спішіть покидати свою країну. Не думайте, що вже десь хтось за кордоном готовий належним чином поважати вашу працю. Давайте творити справедливу державу і суспільство у нашій рідній батьківщині», – закликав Глава УГКЦ.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.