• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ стартувала Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння»...

В УГКЦ стартувала Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння»

22.02.2018, 09:39
В УГКЦ стартувала Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння» - фото 1
«Екологічне навернення для порятунку створіння», саме під такою назвою з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології у часі Святої Чотиридесятниці вже 8-ий рік поспіль в УГКЦ проводиться екологічна ініціатива.

Еколоігя.jpg«Екологічне навернення для порятунку створіння», саме під такою назвою з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології у часі Святої Чотиридесятниці вже 8-ий рік поспіль в УГКЦ проводиться екологічна ініціатива.

Як повідомляють у Бюро УГКЦ з питань екології, така екоініціатива має за мету через проголошення Божого Слова та катехизацію спонукати вірних глибше пережити процес покаяння і навернення до Бога.

«В часі Великого посту, завдяки старанням екологічної міжєпархіальної мережі - єпархіальних та екзархальних референтів - різні верстви населення мають можливість почути правду як про те, яке місце сам Творець зарезервував для людини у сотвореному світі, так і те, яким великим злом є «екологічний гріх», який, ламаючи творчий Божий задум, помножує страждання Ісуса у поневоленому і сплюндрованому гріхом Створінню.

Екологічні хресні дороги, тематичні проповіді та уроки про християнську відповідальність за Боже створіння – природу, екологічні іспити сумління, під час яких вірні мають можливість усвідомлено визнати такі «екологічні гріхи», як споживацький спосіб сприйняття світу, марнування природніх ресурсів через нераціональне використання теплової чи електричної енергії, вирубування лісів, забруднення повітря, води та землі господарською та підприємницькою діяльністю, спалювання залишків рослинності, вшанування померлих безглуздим та шкідливим звичаєм приносити на могили штучні вінки та квіти та багато інших – це ті скромні намагання, які робить екокоманда УГКЦ заради розбудови Царства Небесного вже «тут і тепер». Цим Екобюро, з одного боку, вносить свою посильну лепту в покращення екологічної ситуації в Україні, а з іншого – намагається достукатись до свідомості віруючих людей, запрошуючи до цілковитої зміни способу життя.

Висадка дерев, збір макулатури та роздільне сортування відходів, толока, відмова від штучних квітів та спалювання залишків рослинності – це далеко не повний перелік тих конкретних, практичних вчинків, якими в Часі Посту християни вчаться виявляти свою віру в Бога, не двозначно засвідчуючи, що це наслідок «екологічного навернення»», – йдеться у повідомленні Бюро УГКЦ з питань екології.