• Головна
  • Новини
  • Комісія ВРЦіРО розробила стратегію утвердження в Україні суспільного миру...

Комісія ВРЦіРО розробила стратегію утвердження в Україні суспільного миру

11.02.2018, 09:31
Комісія ВРЦіРО розробила стратегію утвердження в Україні суспільного миру - фото 1
Комісія Всеукраїнської Рада Церков і релігійних організацій з питань соціального служіння розробила Стратегію участі Церков і релігійних організацій у миробудуванні «Україна – наш спільний дім».

Комісія Всеукраїнської Рада Церков і релігійних організацій з питань соціального служіння розробила Стратегію участі Церков і релігійних організацій у миробудуванні «Україна – наш спільний дім».

Питання подальшого впровадження Стратегії стало предметом обговорення під час засідання Секретаріату ВРЦіРО, яке відбулося 6 лютого під головуванням єпископа ЗРЦ Олександра Зан-Фабіана, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Документ, поряд із визначенням наявних суспільних розломів і викликів, пропонує низку конкретних цілей і завдань з метою утвердження в Україні суспільного миру на основі трьох головних правил: почути, зрозуміти, діяти разом. Дана Стратегія стане дороговказом для подальших соціальних проектів, які українські Церкви і релігійні організації можуть здійснювати спільно та окремо, в тому числі на місцевому рівні.

Окрім цього Секретаріат ВРЦіРО обговорив проблематику застосування статті 161 Кримінального кодексу України проти священнослужителів у ситуаціях, коли вони керуються внутрішніми настановами своєї релігійної організації.

Підставою до дискусії стало повідомлення Прокуратури Запорізької області про внесення 11 лютого до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), відносно окремих представників Запорізької Єпархії Української православної церкви (Московського патріархату), ГО «Союз православний «Радомир» та інших невстановлених осіб.

Секретаріат Ради Церков вирішив детальніше вивчити цю ситуацію перед тим, як сформувати публічну позицію з даної проблематики.

Також представники церков і релігійних організацій обговорили стан підготовки до щорічної Всеукраїнської Ходи на захист прав дітей і сім’ї. З метою кращої організації цього заходу буде розширено склад оргкомітету Ходи.

Крім цього учасники засідання ознайомилися з інформацію про організацію Всеукраїнського форуму сім’ї, який відбудеться у березні в Києві.

Як повідомляв ІРС, Секретаріат ВРЦіРО підготує звернення глав конфесій до міжнародних організацій та іноземних дипломатичних місій із закликом вжити заходів для припинення нових утисків віруючих і релігійних організацій в окремих окупованих районах Донецької та Луганської областей.

 

Теги: #ВРЦіРО