• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) вважають себе «історичним власником» місця біля «Десятинки»...

В УПЦ (МП) вважають себе «історичним власником» місця біля «Десятинки»

02.02.2018, 15:28
В УПЦ (МП) вважають себе «історичним власником» місця біля «Десятинки» - фото 1
Представники УПЦ (МП) зареєстрували на сайті КМДА петицію з вимогою узаконити каплицю на території Національного музею історії України біля фундаменту Десятинного храму.

Представники УПЦ (МП) зареєстрували на сайті КМДА петицію з вимогою узаконити свою будівлю на території Національного музею історії України біля фундаменту Десятинного храму.

Автор петиції Степура Ігор Миколайович.

Захисник прав УПЦ (МП) зазначає, що незаконно зведена будівля має велику духовну цінність для всіх православних, а Московська Патріархія є історичним власником цієї території.

«Вирішити питання узаконення незаконної споруди-каплиці УПЦ - Десятинного чоловічого монастиря Пресвятої Богородиці на території Національного музея історії України (далі НМІУ). 

Територія, на якій побудована споруда-каплиця УПЦ має велику історичну та духовну цінність для всіх православних християн. Щоб припинити всі спекуляції на цій темі, потрібно повернути історичному власнику, а саме УПЦ право розпоряджатися даною ділянкою цієї святої землі з чітким вказанням цільового призначення, а задля збереження історичного спадку, місту -надати допомогу в розробленні узгодженого з громадою, архітектурного проекту майбутнього храму», - йдеться у петиції.

Як уже повідомляла РІСУ, 30 січня кияни зібрали необхідну кількість голосів під петицією з вимогою знести будівлю УПЦ (Московського Патріархату), розташовану біля Десятинної церкви в центрі столиці.