• Головна
  • Новини
  • Активісти вручили митрополиту УПЦ (МП) антипремію"Вата року"...

Активісти вручили митрополиту УПЦ (МП) антипремію"Вата року"

28.01.2018, 11:12
Активісти вручили митрополиту УПЦ (МП) антипремію"Вата року" - фото 1

У Кропивницькому 26 січня активісти провели вручення щорічної антипремії "Вата року 2017 ". Антипремію присуджують мешканцям міста, які вчинили дії, зробили публічні заяви або продемонстрували бездіяльність, спрямовану проти української нації і держави, впродовж 2017 року. Номінантів на «Вата року» визначають журналісти, громадські активісти, політики, блогери та звичайні кропивничани.

У Кропивницькому 26 січня активісти провели вручення щорічної антипремії "Вата року 2017 ".

Антипремію присуджують мешканцям міста, які вчинили дії, зробили публічні заяви або продемонстрували бездіяльність, спрямовану проти української нації і держави, впродовж 2017 року. Номінантів на «Вата року» визначають журналісти, громадські активісти, політики, блогери та звичайні кропивничани.

Як інформує Гречка, розпочали вручення із кафе "Мокко", якому присудили премію за те, що персонал не обслуговує клієнтів українською мовою. Грамоту та ляльку-символ антипремії передали адміністратору закладу.

Також вдалося активістам передати нагороди митрополиту Кіровоградському і Новомиргородському УПЦ (МП) Іоасафу (Губеню), однак не безпосередньо йому, а секретарю. «Прославився» владика тим, що під російської військової агресії проти України поїхав до Москви і там разом із іншими єрархами УПЦ (МП) вітав Путіна з днем народження.

Безпосередньо отримав атрибути "Вати року" й викладач кафедри всесвітньої історії ЦДПУ ім. В. Винниченка Євген Дементов.

Хоча сам викладач стверджує, що премія йому присвоєна не заслужено та вимагав спростувати інформацію.

"Я не відстоював назву Єлисаветград. Вимагаю спростувати цю інформацію. Я навів історичні факти, що життя та творчість Марка Кропивницького не настільки пов'язані із Єлисаветградом, щоб на його честь обласний центр називати. Я вивчив всі його матеріали та публікації і його біографію", - зазначив Дементов.

Ще одному викладачеві цього вишу, Руслану Стадніченко, не вдалося вручити премію, оскільки його не було в університеті.

Крім того, не передали премію ще двом номінантам. Зокрема активісти не застали на місці бізнесмена Павла Штутмана та журналіста Сергія Полуляха.

Сергій Полулях – журналіст, номінований у премії «Сидяча вата». Така «честь» йому випала за відверто «єлисаветградські» погляди та , що під час перейменування міста він не підтримував українські назви. Також, Сергій не встав під час вшанування пам’яті Семена Сороки під час засідання сесії міської ради.

Павло Штутман – бізнесмен, потріпив до номінації «Бізнес-вата». Він був помічений у тому, що ніби то є головним фінансистом кампанії за Єлисаветград, за його сприяння по місту розвішані білборди з цим варіантом назви.

"Сьогодні відбулося вручення щорічної антипремії "Вата року". На жаль, не всіх номінантів вдалося особисто застати. Але кілька грамот та ляльок-символів антипремії все ж передали їх власникам. Хтось із них, можливо, зрозумів свою роль та заслуги, за які їм вручали, а хтось може й не зрозумів, однак можливо все ж задумаються, щоб наступного року їм вручати вже не довелося. Що ж до інших, то ми знаємо, де можна буде застати Сергія Полуляха й Руслана Стадніченка, тому ми ще обов'язково повернемося до них", - прокоментував активіст Дмитро Сінченко.

Антипремія «Вата року» стала щорічною і вручатиметься в Кропивницькому вже втретє. Започатковано вручення у 2015-му році. За два роки «Вату року» отримували чиновники, бізнесмени, ЗМІ, священнослужителі, депутати, у т.ч. і Верховної Ради. Оцінювала претендентів експертна комісія у складі 13-ти громадських діячів та журналістів.