• Головна
  • Новини
  • Нічого нового, колись вони українські Біблії спалювали, - історик про церковний скандал у Запоріжжі...

Нічого нового, колись вони українські Біблії спалювали, - історик про церковний скандал у Запоріжжі

07.01.2018, 11:33
Нічого нового, колись вони українські Біблії спалювали, - історик про церковний скандал у Запоріжжі - фото 1
Відмова священика відспівувати дитину через те, що її хрестили в Церкві іншого Патріархату обурила громадськість. Люди на підтримку родини почали приносити іграшки до Церков Московського Патріархату.

Відмова священика відспівувати дитину через те, що її хрестили в Церкві іншого Патріархату обурила громадськість. Люди на підтримку родини почали приносити іграшки до церков Московського Патріархату.

Однак, на думку історика Олександра Палія, ситуація характерна для Російської Церкви.

“Ситуація обурлива, але для Московського Патріархату вона звична. Московський Патріархат свого часу спалював книжки. Спалював українські книжки через те, що там якась літера не така. Релігійні книжки, Біблії. Величезна кількість полемічної релігійної літератури горіла у XVII столітті горіла в Москві через те, що вона була видана в Києві.

Була безліч священників Московського Патріархату, які навіть читати не вміли - призначають якогось єфрейтора в священика. Російська Церква - це державний механізм і той, хто туди ходить за якимись релігійними потребами, йде зовсім не в той бік”, - запевнив Палій у коментарі «Прямому».