• Головна
  • Новини
  • Чиновниця отримала рік умовно, бо не подала електронну декларацію через релігійні переконання...

Чиновниця отримала рік умовно, бо не подала електронну декларацію через релігійні переконання

05.01.2018, 11:55
Чиновниця отримала рік умовно, бо не подала електронну декларацію через релігійні переконання - фото 1
Жінка не вважає себе винною.

Монастирищенський районний суд Черкаської області визнав винною головного спеціаліста персоніфікованого обліку осіб, що мають право на пільги управління соціального захисту населення Монастирищенської РДА Черкаської області Світлану Дзірун в умисному неподанні електронної декларації за 2016 рік. Про це повідомляє "Главком".

Декларація.jpg

Суд обрав покарання для винною у вигляді одного року умовного з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування строком на один рік.

Під час судового засідання обвинувачена повідомила, що своєчасно подала декларацію в паперовому вигляді в Національне агентство з питань запобігання корупції, відправивши кур'єрською доставкою в Київ. Чиновниця заявила, що подання декларації в електронному вигляді суперечить її релігійним переконанням. А тому, на її думку, відсутній склад злочину, не тільки передбачений ст. 366-1 КК України, але і взагалі злочину. Вона попросила суд закрити справу.

У ході розслідування з'ясувалося, що співробітниця управління райдержадміністрації давала письмову згоду на видачу електронного ключа, який їй на флешці принесла кадровик.

Крім цього, обвинувачена, відповідно до ч. 1 ст. 3 ЗУ "ПРО запобігання корупції", є суб'єктом, на який поширюється дія цього Закону, особою, яка зобов'язана подавати е-декларацію.

Доказів того, що вона звільнена від обов’язку подавати щорічну електронну декларацію, суду не надано.

За даними ЦВК, на місцевих виборах-2015 Світлана Дзірун балотувалася до Монастирищенської районної ради від Партії ветеранів Афганістану.