Поліція провела обшук у помешканні капелана УПЦ КП

14.12.2016, 10:37
Поліція провела обшук у помешканні капелана УПЦ КП - фото 1
У помешканні херсонського священика-капелана УПЦ КП Ігоря Петренка 13 грудня поліцейські провели обшук з метою вилучення вогнепальної зброї. Правоохоронці підоpрюють капелана у її переховуванні та у причетності до збуту.

155787.jpg-ddd.jpgУ помешканні херсонського священика-капелана УПЦ КП Ігоря Петренка 13 грудня поліцейські провели обшук з метою вилучення вогнепальної зброї. Правоохоронці підозрюють капелана у її переховуванні та у причетності до збуту. Про це повідомляє видання Мост.

«Сьогодні вночі, близько другої години, я повернувся з зони АТО, з Маріуполя. А зранку, десь о десятій до мене прийшла поліція, - коментує о Ігор Петренко. - представилися, показали ухвалу суду про обшук, попросилися зайти. У мене хворі діти, дружина вагітна... Я був дещо спантеличений, коли сказали про зброю. Для мене поняття священик і зброя - несумісні. Я сказав: дивіться, мені нема що приховувати. Звідки ця інформація - я не знаю».

Отець Ігор Петренко також зазначив, що влітку до нього звертався один чоловік з натяком на якусь співпрацю, адже священик часто їздить в зону АТО.

«Я сказав, що цим не займаюся і культурно його відшив», - каже він.

З ухвали, яку вручили Петренку, відомо, що 02.12.2016 її виніс слідчий суддя Херсонського міського суду Радченко Г.А. за клопотанням старшого слідчого СУ ГУНП в Херсонській області Саєнка К. М. Згідно з документом, поліція мала право на обшук квартири Петренка з метою «відшукання та вилучення предметів злочину, а саме бойових припасів, вогнепальної зброї, а також мобільних телефонів та сім-карток, за допомогою яких він підтримує зв'язок з особами, причетними до збуту вогнепальної зброї, документів, що зберігають інформацію про протиправну діяльність та інших предметів, що мають значення речових доказів та необхідні для встановлення істини у кримінальному провадженні».

За словами о.Ігоря Петренка, цієї п'ятниці, 16 грудня, його викликають до управління поліції як свідка.

Ігор Петренко - священик Української Православної Церкви Київського Патріархату. З грудня 2014 року несе служіння як військовий священик по Херсонському військовому округу. Волонтер. 14 лютого 2015 на блокпосту «ДНР» в селищі Оленівка Донецької області священика Ігоря Петренка взяли в полон проросійські бойовики. У полоні він побув 52 дні.