• Головна
  • Новини
  • Розпочалася безтермінова соціально-екологічна акція милосердя «Посади дерево миру»...

Розпочалася безтермінова соціально-екологічна акція милосердя «Посади дерево миру»

09.11.2016, 11:22
Розпочалася безтермінова соціально-екологічна акція милосердя «Посади дерево миру», ініційована Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України.

Розпочалася безтермінова соціально-екологічна акція милосердя «Посади дерево миру», ініційована Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України.

5 листопада, напередодні Міжнародного дня запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів, акція стартувала в багатьох містах та селах країни за участю духовенства, вірян, християнських і громадських організацій, влади й територіальних громад.

Дуже символічним є те, що акція розпочалася молитовно, Молебнем прослави Бога Творця у соборі Вишгородської Богородиці УГКЦ м. Вишгород,  під час якого духовенство, віряни, влада та всі учасники акту милосердя до природи скрушеним серцем просили про прощення своїх провин проти Бога, ближніх і всього Божого створіння. Просили також про Господнє милосердя та відновлення миру в людських душах, у нашій страждаючій від війни Батьківщині та в усьому створеному Богом світі.

Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, який очолив Молебень, наголосив на тому, що через добре діло акції «Посади дерево миру» ми намагаємося реставрувати понівечену нами ікону Творця, природу, і розвинути Божий задум для процвітання нашої країни та добра всього створіння.

У висаджуванні хвойної алеї та саду миру біля собору Вишгородської Богородиці УГКЦ м. Вишгород взяв участь міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, представники місцевої влади на чолі з головою Київської ОДА Олександром Горганом, а також керівник Бюро УГКЦ з питань екології Володимир Шеремета.

Очільник церковної екологічної інституції коротко розповів про мету та завдання Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру», наголосивши на її символічності та важливості в контексті війни, яка триває на Сході України, забираючи людські життя і призводячи до численних згубних наслідків для суспільства та природи. Володимир Шеремета, зокрема, наголосив: «Одним із ключових завдань акції є звернути увагу на те, що правдивий мир починається з миру кожної людини з Богом і необхідно молитися в цьому наміренні».

На думку міністра екології та природних ресурсів, ця акція є дуже символічна, світла і Божа. «Ми не лише висловили таким чином свій протест війні й агресії, яка несе смерть і шкоду природі, а й подали гарний приклад співпраці влади, Церкви і громадянського суспільства для охорони навколишнього середовища і сталого розвитку, екологічної освіти та виховання», – сказав головний природоохоронець країни і запросив долучатися до поширення цього позитивного досвіду.

Нагадаємо, що Екологічна акція миру має за мету привернути увагу до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході України та, об’єднуючись у молитві й ділах милосердя стосовно Божого створіння, внести посильну лепту для їх подолання та збереження створеного Богом світу. На регіональному рівні акція координується єпархіальними та екзархальними референтами Бюро УГКЦ з питань екології. 

Запрошуємо долучатися духовенство, вірних та всіх людей доброї волі до цієї безтермінової акції та діл милосердя до Божого створіння. Про це РІСУ повідомили в Інформаційній службі Бюро УГКЦ з питань екології.