• Головна
  • Новини
  • Священик УГКЦ розробив авторську програму зцілення і самореалізації людини...

Священик УГКЦ розробив авторську програму зцілення і самореалізації людини

17.10.2016, 11:30
Священик УГКЦ розробив авторську програму зцілення і самореалізації людини - фото 1

о._Володимир.pngОтець Володимир Вінтонів, настоятель храму св. Йоана Хрестителя УГКЦ, що на вулиці Микитинецькій в Івано-Франківську, розробив  авторську програму реабілітації людей, які опинилися у безвихідних ситуаціях, а також програму допомоги самореалізації людини, повідомляє "Релігія в Україні".

"Якщо молода людина складає заповіт, — сказав отець Володимир, — це однозначно сигнал, що готується піти з життя. Тому не можна гаяти часу".

Нещодавно на прохання матері одної дівчини він поїхав до потребуючої психологічної допомоги. Істерика почалася з порога: "А вас, пане, взагалі не знаю – геть звідси!.." Витверезив дівчину рішучий тон священика: "У мене немає багато часу на розмови. Але бачу, що в тебе – два варіанти: або зашморг, або даєш мені 15 хвилин. Рівно 15 хвилин – і я сам піду звідси". І вона погодилась вислухати. Те, що відбувалося впродовж 15 хвилин, отець Володимир описує коротко: "Розповів їй про проект, який задумав, і вона його відвідувала день у день, без жодних пропусків. А це 100 зустрічей".

Священик каже: "Якщо в людини немає ідеї, немає мотивації, у той же час  з’являються проблеми, а вона не здатна з них виборсатися, то може зважитися на суїцид. Це буває пов’язано з наркотиками, у дівчат – з небажаною вагітністю. Людина потрапляє у життєву кризу й бачить, що її чудові плани на майбутнє починають руйнуватися. Змушую таких працювати над собою і вести щоденник цілей – на кожен день, на місяць і далі, визначати шляхи, якими їх можна досягти. Це має фантастичний ефект – ніби просто, але працює! Людину можна врятувати, давши їй надію, –  їй потрібне бачення перспективи".

На запитання кореспондента "Високий замок", як у дуже складному світі ростити дітей, аби з ними не трапилося найгіршого, о. Володимир відповідає: "Говорити з ними! Я зі своїми спілкуюсь як із дорослими. Якщо звертатись як до малюків – результату немає. Щоб дитина тебе чула, треба ставити їй запитання, а не повчати. Запитання є кращим інструментом переконання – нехай дитина сама знаходить відповідь.  Ліпше не вказувати, а спитати: «Чи вважаєш, що добре прибрав у кімнаті? Який, на твою думку, зв’язок між невиконаним завданням сьогодні й результатом завтра? Чи достатньо ти виклався на змаганнях?..»".

Також священик впроваджує інший, мотиваційний проект – «З Творцем ти можеш все», направлений на зцілення людини і побудову та реалізацію плану свого життя разом із Богом.

"На протязі місяця, семи тижнів відбуваються кардинальні зміни у житті людини. На таких проектах працездатність людини зростає у 20 разів. Вона стає організованішою... Завдяки цьому людина починає зцілювати всі сфери свого життя – фізичного, особистого, страхів, залежності, проблеми сім’ї", – розповів о. Володимир в інтерв’ю Firtka.if.ua.

Дізнавшись, що програма «З Творцем Ти можеш все» побудована на богослів’ї св. Хосемарії Ескріва, прелат Opus Dei кардинал Хав'єр Ечеваррія надав храму, де служить священик, мощі першого ступеня цього богослова і святого.