• Головна
  • Новини
  • Стартувала програма християнського суспільного вчення задля трансформації України в правову європейську державу...

Стартувала програма християнського суспільного вчення задля трансформації України в правову європейську державу

17.10.2016, 10:07
Стартувала програма християнського суспільного вчення задля трансформації України в правову європейську державу - фото 1
15 жовтня 2016 року в м. Київ у приміщенні Hub 4.0 стартувала сертифікатна програма християнського суспільного вчення «Європейські цінності в публічній сфері: від принципів до втілення», яку започаткувала Українська Соціальна Академія Комісії УГКЦ Справедливість і Мир.

15 жовтня 2016 року в м. Київ у приміщенні Hub 4.0 стартувала сертифікатна програма християнського суспільного вчення «Європейські цінності в публічній сфері: від принципів до втілення», яку започаткувала Українська Соціальна Академія Комісії УГКЦ«Справедливість і Мир».

сертифікатна_пограма_2.jpg

Це вже другий набір на сертифікатну програму в Києві. Цього року її учасниками стали шістдесят осіб різних конфесій. Про це РІСУ повідомили в Інформаційній Службі Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир».

Як зазначив керівник сертифікатної програми, Надзвичайний і Повноважений Посол України проф. Олександр Цвєтков «причиною створення такого курсу було бажання людей глибше вивчати християнське суспільне вчення, виховати у громадян європейські цінності, такі як солідарність, служіння спільному благу та субсидіарна взаємодопомога, що повинно також посприяти й ефективній трансформації України в соціальну, правову й демократичну державу та її інтеграції в Європейське співтовариство. Нам треба значно більшу кількість службовців, державних лідерів, які мають європейську візію, цінності, володіють сучасними інструментами управління і навичками».

В ході першого семінару слухачі ознайомилися із роллю цінностей у житті людини та українського суспільства, важливістю і потребами європейських цінностей для українців, а також історичними аспектами формування європейських цінностей. Окрім цього, слухачам було представлено діяльність Національного Форуму «Трансформація України», метою якого є сприяння координації зусиль громадянського суспільства, влади, опозиції та ключових міжнародних інституцій в розробці та реалізації євроінтеграційної моделі розвитку України.

сертифікатна_програма.jpg

Експертами семінару виступили Ганна Гопко, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах, Наталія Гнидюк, директор Урядового офісу з питань євроінтеграції 2014-2016, Андрій Васькович, президент Міжнародного Благодійного Фонду «Карітас України», Олена Трегуб, директор Департаменту координації міжнародної допомоги та співпраці з МФО Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Михайло Харій, координатор Національного Форуму «Трансформація України», Леонід Козаченко, Народний депутат України, голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, Євген Уткін, засновник і президент компанії KM Core.

Сертифікатна програма матиме модульний формат. З жовтня 2016 р. по травень 2017 р. відбудеться 20-ть одноденних суботніх семінарів, на закінчення яких учасники повинні написати письмові праці на задані теми.