В УПЦ (МП) виступають за заборону абортів в Україні

04.10.2016, 10:06
В УПЦ (МП) виступають за заборону абортів в Україні - фото 1
Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) підписав звернення, що закликає повністю заборонити аборти на території України.

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) підписав звернення, що закликає повністю заборонити аборти на території України.

Драбинко.jpg

На думку єрарха, аборти є «однією з головних бід України». Для початку він рекомендує виключити аборти з переліку послуг, що надаються в рамках системи медичного облуговування, повідомляє Главком.

«Той аргумент, що, мовляв, збільшиться кількість підпільних операцій, - це нісенітниця, - запевняє митрополит. - За них теж платять гроші. Ціна легальної дітовбивчої операції повинна бути такою ж, як і підпільної. Але не за рахунок платників податків», - заявив митрополит Олександр, додавши, що вважає аборти «однією з головних бід України».

«Якби вдалося в два рази скоротити кількість абортів, у нас було б стійке і потужне демографічне зростання. Це одне з тих питань, де моя позиція збігається з позицією Патріарха Кирила, хоча я далеко на та людина, яка є його прихильником в православній Церкві. Але в України на це є свої передумови, російська агресія, втрата територій, - все це є дзвінком нам, як християнам та державним діячам. Потрібно спільним фронтом прийняти важливі рішення задля збільшення генофонду, не можна, щоб нація вимирала», - підкреслив владика Олександр.

За словами митрополита, подолання цього зла вимагає комплексних заходів, які повинні включати допомогу сім'ям у вирішенні житлових проблем, матеріальну підтримку багатодітних сімей, введення в роботу системи охорони здоров'я етичних норм, які спонукали б лікарів піклуватися про збереження життя зачатої дитини.

Єрарх УПЦ (МП) зазначив, що Церква збирається ініціювати збір підписів серед парафіян щодо заборони абортів, а він особисто буде ініціювати слухання у Верховній Раді з цього питання.

Нагадаємо, нещодавно Польща наблизилась до повної заборони абортів у країні. Депутати польського парламенту прийняли у першому читанні законопроект «Про повну охорону початого життя». Він передбачає введення заборони на аборти і кримінальну відповідальність для тих, хто спричинить смерть ненародженої дитини. Відповідальність передбачена навіть для матері.

За заборону переривання вагітності виступив і Московський Патріарх Кирил. Він, зокрема, підписав текст звернення, який закликає повністю заборонити аборти на території Росії.