Папа Франциск проти вивчення у школах «ґендерної теорії»

03.10.2016, 12:31
Папа Франциск проти вивчення у школах «ґендерної теорії» - фото 1

Під час традиційної прес-конференції на борту папського літака, який прямував з Азейбарджану до Риму Папа Франциск 2 жовтня 2016 року, відповідаючи на запитання журналістів вкотре торкнувся проблеми ставлення Католицької Церкви до людей, які мають гомосексуальні схильності.

images.jpgПід час традиційної прес-конференції на борту папського літака, який прямував з Азейбарджану до Риму Папа Франциск 2 жовтня 2016 року, відповідаючи на запитання журналістів вкотре торкнувся проблеми ставлення Католицької Церкви до людей, які мають гомосексуальні схильності. Про це повідомляє Reuters.

Папа Франциск, зокрема, виступив за душпастирський підхід до осіб, які мають гомосексуальні схильності та закликав ставитись до них з повагою.

«Якщо хтось приходить до Христа, Христос звісно не скаже йому – йди геть, бо ти гомосексуаліст», -сказав понтифік.

Папа зазначив, що ще будучи священиком він займався душпастирством осіб з гомосексуальними схильностями та людьми, які не дотримувались чистоти, як того вимагає Католицька Церква від них.

Водночас Папа гостро розкритикував ідеї викладання в школах так званої «ґендерної теорії», яку він назвав «ідеологічною колонізацією». За словами понтифікат, зовсім інша справа, коли хтось має певні тенденції чи схильності, а інша річ - це викладання в школі, що має на меті зміну ментальності.

Оскільки в ЗМІ позиції Папи стосовно цих питань подають спрощено або перекручено на завершення він сказав журналістам: «Будь-ласка не пишіть, що Папа освячує транссексуалів. Бо я вже уявляю собі титульні сторінки журналів… Бо так не є, це моральне питання. Це є питання людини і воно повинно бути вирішене найкращим чином, завжди з милосердям Божим, у правді… і завжди з відкритим серцем».