• Головна
  • Новини
  • У Свято-Михайлівському монастирі презентували телепроект про успішних переселенців...

У Свято-Михайлівському монастирі презентували телепроект про успішних переселенців

26.09.2016, 10:19
У Свято-Михайлівському монастирі презентували телепроект про успішних переселенців - фото 1

23 вересня у Києві на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря презентували медіа-платформу «Полілог» про переселенців. Дискусійна площадка поєднує сайт, соціальні мережі і ток-шоу, вихід якого заплановано з кінця жовтня в ефірі «5 каналу». Проект здійснюється Незалежною асоціацією телерадіомовників (НАМ) та RNW Media (Нідерланди), повідомляє Детектор Медіа.

polilog_2.jpg-ddd.jpg23 вересня у Києві на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря презентували медіа-платформу «Полілог» про переселенців. Дискусійна площадка поєднує сайт, соціальні мережі і ток-шоу, вихід якого заплановано з кінця жовтня в ефірі «5 каналу». Проект здійснюється Незалежною асоціацією телерадіомовників (НАМ) та RNW Media (Нідерланди), повідомляє Детектор Медіа.

Куратор «Полілогу» Павло Новіков пояснив завдання, яке стоїть перед командою проекту – переселенцями Криму, Луганська і Донецька.

«Ми маємо 2 мільйони вимушених переселенців, біженців, як їх тільки не називали. Ми хочемо зібрати навколо конкретних проблем переселенців і людей які живуть у селах і містах, куди приїхали переселенці. Ми хочемо, щоб вони разом діяли, навчилися домовлятися. Тому наш проект називається «Полілог». Україна вже звикла до монологів, їх досить. Ми навчилися вести діалог. Полілог – це бесіда багатьох, в якій народжується компроміси, нові ідеї та рішення», – сказав він.

Пан Новіков зазначив, що проект не буде про негатив.

«Це не будуть трагічні історії, а розповіді про успішних переселенців, які почали все з чистого аркуша, які сьогодні самі почали наймати людей на роботу. Факт переселення – це можливість для оновлення, пошуку нових рішень», – зазначив він.

Підготовка до ток-шоу «Полігог» проходитиме 19 до 22 жовтня. З кінця жовтня і до нового року на 5 каналі у прайм-таймі вийде десять ток-шоу тривалістю одну годину.

Проект «Полілог» прийшли підтримати представники посольства Нідерландів, медіа-спільноти, громадських організацій, релігійні лідери.

Намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архиєпископ Вишгородський Агапіт сказав, що Україну намагаються розділити на схід і захід, і цей проект має об’єднати українське суспільство.

Муфтій Духовного управління мусульман України «УММА» Саїд Ісмагілов розказав, що сам є переселенцем із Донецька. Разом із ним велика кількість мусульман вимушена була покинути свої домівки і переїхати на ті частини України, де можна жити вільно і сповідувати свою релігію.

«Люди мусять знати, що українці пам’ятають про переселенців і піклуються про них. Ми, представники різних національностей і релігій, всі є українцями», – підкреслив муфтій.

Головний рабин громади переселенців України, рабин Донбасу Пінхас Вишецький пояснив, що у ситуації з переселенцями мова йде не про класичну благодійність, а про інвестиції.

«Ми вкладаємо в переселенців, і це повернеться в суспільство на 150 %. Це найвигідніше вкладення. У будь-якій країні світу завжди буде якийсь відсоток бідних, сильні люди мають їх підтримувати. Це є благодійність. Коли ми говоримо про переселенців із Донбасу і Криму, ми не говоримо цю частину населення. Це освічені, інтелігентні, успішні люди, які досягли успіхів, мали квартиру, автомобіль, відпочивали двічі на рік закордоном, і все це втратили. Дайте їм підтримку. Цей старт допоможе їм стати на ноги і бути ефективними не тільки для себе, але і для суспільства», – закликав він.