«Завдяки Путіну є українські євреї», - Яків Дов Блайх

22.09.2016, 15:17
«Завдяки Путіну є українські євреї», - Яків Дов Блайх - фото 1
Голова Об'єднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх пишається тим, що живе в Україні і вважає, що після Революції Гідності наша держава змінилася у кращу сторону.

74e2097e.jpg-ddd.jpgГолова Об'єднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх пишається тим, що живе в Україні і вважає, що після Революції Гідності наша держава змінилася у кращу сторону.

Про це Яків Дов Блайх сказав у інтерв’ю Апострофу.

«Україна стала нарешті Україною. Українці як нація стали пишатися тим, що вони тут живуть… Євреї теж пишаються. Мені хтось одного разу сказав цікаву річ: мовляв, немає українських євреїв, усі євреї були чи то з Польщі, чи то з Росії. А я сказав: ні, українські євреї є. Завдяки Путіну є українські євреї. Тому сьогодні всі євреї в Україні пишаються тим, що вони тут живуть», - зазначив він.

За його словами, на Донбасі перед війною жило 20 тисяч євреїв. Коли почалася війна, половина з них виїхала в Ізраїль та інші місця.

«Сьогодні найбільша проблема - це агресія і війна, яка погано впливає на економічні можливості України», - зауважив рабин.

Окрім війни, ще однією проблемою є корупція. Однак боротьба з нею повинна проходити у сфері освіти.

«Справжня боротьба – в освіті. Потрібно навчити молодих людей, нове покоління, яке виросло вже не при Радянському Союзі, не бути корумпованими. А у нас в Україні існує цикл - кожна нова влада, коли приходить, саджає попередню, і так щоразу. Потрібно, щоб нові люди не пішли по цьому шляху, це найголовніше», - наголосив голова Об'єднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх..