• Головна
  • Новини
  • Києво-Печерська лавра потрапила до топ-5 місць у столиці, де псевдожебраки наживаються на доброті людей...

Києво-Печерська лавра потрапила до топ-5 місць у столиці, де псевдожебраки наживаються на доброті людей

08.08.2016, 13:10
Благодійний фонд «Соціальне партнерство» визначив 5 найпопулярніших місць серед аферистів, які наживаються на доброті людей. Це площа Льва Толстого, район метро Вокзальної, Києво-Печерська лавра, Майдан Незалежності та Бессарабський ринок.

Благодійний фонд «Соціальне партнерство» визначив 5 найпопулярніших місць серед аферистів, які наживаються на доброті людей. Це площа Льва Толстого, район метро Вокзальної, Києво-Печерська лавра, Майдан Незалежності та Бессарабський ринок, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Гурт.

“Саме тут найчастіше працюють шахраї. Вони щодня заробляють 300-500 гривень через пожертвування. Ці місця обумовлені величезним скупченням людей, а також іноземців, у яких можна легко випросити милостиню. Тому тут особливо уважно варто ставитися до тих, кому хочете пожертвувати гроші”, - розповідає президент фонду “Соціальне партнерство” Олена Поліщук.

Відрізнити афериста від нужденної людини нескладно. Волонтери розробили 5 простих порад, що допоможуть швидко викрити афериста:

    - Люди, які опинилися у складних обставинах, часто соромляться і почуває себе незручно. Професійні жебраки впевнені в собі. Ведуть себе розслаблено.
    - Аферист, як правило, підкреслює свої візуальні недоліки - неохайний одяг, жалісливий погляд, і демонстрація видимих фізичних вад - відсутність кінцівок або інвалідність.
    - Професійні шахраї найчастіше працюють в парі. З ними завжди є спільник, який допомагає випрошувати милостиню - дитина або людина з обмеженими можливостями.
    - Аферисти, на відміну від нужденних, психологічно тиснуть на людей - голосно розповідають про своє складне життя, плачуть, демонструють каліцтва. Людина, яка дійсно потребує допомоги, ніколи не буде привертати до себе зайвої уваги.
    - Три питання допоможуть вивести людину на чисту воду: Яка допомогти вам необхідна? Давайте Вам підвезуть теплі речі, їжу? Чи потрібне Вам медичне обстеження. Якщо людина відповів ствердно – перед вами безхатько, а не шахрай.

Якщо перед вами людина, яка потребує допомоги, треба викликати Службу порятунку бездомних за телефоном 067 911-7-911.