Кардинал Паролін в Запоріжжі: "Сміливо йдіть вперед!"

16.06.2016, 13:15
Кардинал Паролін в Запоріжжі: "Сміливо йдіть вперед!" - фото 1

З відвідин Запоріжжя офіційно розпочався візит Держсекретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна до України. В санктуарії Бога Отця Милосердного він зустрівся з переселенцями з Донбасу, безпритульними, якими опікуються отці-альбертини та убогими, що харчуються у благодійній їдальні.

exklusiv.gifЗ відвідин Запоріжжя 16 червня офіційно розпочався візит Держсекретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна до України. В санктуарії Бога Отця Милосердного він зустрівся з переселенцями з Донбасу, безпритульними, якими опікуються отці-альбертини та убогими, що харчуються у благодійній їдальні, — повідомляє кореспондент РІСУ.

Зустріч в аеропорту в Запоріжжі

“Передаю вам вітання від Папи: сміливо йдіть вперед! Відчуйте близькість Святішого Отця до вас у ці складні моменти. Нехай вона вам допоможе не втрачати надії”, — промовив кардинал до зібраних на церковному подвір’ї людей.

Зустріч з кардиналом

Зустріч відбувалася в дусі загальних аудієнцій Папи Франциска. Родини переселенців мали нагоду особисто поспілкуватися з високим ватиканським посадовцем, розказати свої історії та попросити благословення.

Зустріч з кардиналом

Держсекретар благословив на роботу членів комітету з надання гуманітарної допомоги, зібраної за ініціативою Папи Римського Франциска в Європі.

“Радію, що мав нагоду побачити членів комітету, певний, що у вас буде багато роботи. Я побачив на власні очі страждання людей. Церква хоче бути близькою до вас”, — сказав кардинал Паролін.

Він також зазначив, що для розподілу допомоги є єдиний критерій - потреба людини. До комітету, крім єпископа Яна Собіло, який його очолює, належить троє людей, відповідальних за бухгалтерський облік, за мобільну міжрегіональну координацію та за юридичні питання. Ці люди є вірняами різних конфесій.