• Головна
  • Новини
  • Коли йде війна треба каятися, а не влаштовувати парад содомітів, - єпископ УПЦ (МП)...

Коли йде війна треба каятися, а не влаштовувати парад содомітів, - єпископ УПЦ (МП)

15.06.2016, 10:08
Коли йде війна треба каятися, а не влаштовувати парад содомітів, - єпископ УПЦ (МП) - фото 1
Керуючий Вознесенською і Первомайською єпархією УПЦ (МП) єпископ Олексій (Шпаков) 12 червня виступив із заявою щодо "Маршу рівності", який у Києві провели представники ЛГБТ-організацій.

Шпаков.jpgКеруючий Вознесенською і Первомайською єпархією УПЦ (МП) єпископ Олексій (Шпаков) 12 червня виступив із заявою щодо "Маршу рівності", який у Києві провели представники ЛГБТ-організацій.

Як повідомляє "Релігія в Україні", владика звинуватив депутатів, уряд, президента, українське суспільство і православних християн в тому, що вони своїми діями або бездіяльністю сприяли проведенню параду.

"Це - парад содомітів, які зібралися за підтримки нашого уряду, наших депутатів, можновладців, - пише він. - ... У той час, коли у нас йде війна, нам необхідно каятися в гріхах, просити милості і прощення у Бога, а замість цього у нас влаштовують гей-парад. Це те, що ми називаємо освічена Європа? А сьогодні вона змушує нас забути про своє коріння, про свої традиції ... Кожна людина, починаючи від президента, хто підтримував і організовував це збіговисько, і навіть той, хто мовчить, є співучасником цього гріха ... Хочеться подивитися в очі нашим народним обранцям. Чому ж вони зараз не захищають честь і гідність нашого народу? .. Можновладці за якісь гроші продають нас, дозволяючи, щоби таке творилося на вулицях . Однак ми того варті. Тому що уряд уособлює духовно-моральний стан суспільства ".

Єпископ обурений: якщо раніше геїв каменували і садили в тюрми, то зараз вони вільно проводять паради вулицями.

"Я не закликаю вас до зброї. Однак ми маємо іншу зброю - Слово Боже, молитву, - стверджує він. - Якби ми, православні християни, стали одностайно молитися, то такої ганьби в нашій країні не було б ніколи".

На думку владики, "ці гріхи, ці нечистоти вже нічим не змиєш, тому що люди стали нездатні до покаяння і до змін, так як не були здатні за Ноя ... Ми в такій ямі, що назад дороги немає".

Разом з тим єпископ Алексій запевняє, що "зараз, як ніколи, потрібно посилити молитовне правило, щоб чаша гніву Божого минула нас".