В УГКЦ створять Центр протидії корупції

14.06.2016, 14:08
В УГКЦ створять Центр протидії корупції - фото 1
Синод єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що проходив 7-8 червня 2016 року в Зарваниці, у своїх постановах звернув увагу на корупцію в суспільстві та уклав Пасторальну програму протидії цьому гріхові.

bez_koruptsii.jpgСинод єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що проходив 7-8 червня 2016 року в Зарваниці, у своїх постановах звернув увагу на корупцію в суспільстві та уклав Пасторальну програму протидії цьому гріхові.

Для реалізації цієї програми Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» доручено: опрацювати та впровадити на курсах священичої формації тему протидії корупції; провести практичні тренінги на тему протидії корупції в рамках курсів постійної формації духовенства; провести практичні тренінги на тему протидії корупції серед інститутів богопосвяченого життя; розробити програму просвітництва, яка б допомагала вірним усвідомлювати цю проблематику та розробити Кодекс антикорупційної поведінки для працівників Курій Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ та Карітасів України.

Крім того, для розвитку руху протидії корупції  в Україні Синод вирішив створити у складі Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» (ad iterim) Центр протидії корупції, який відповідатиме за втілення Пасторальної програми протидії корупції та представлятиме думку УГКЦ громадськості. Усім єпархіальним єпископам  рекомендовано призначити відповідно підготовлених представників від усіх єпархій та екзархатів Верховного Архиєпископства для співпраці з Центром протидії корупції.

Слід відзначити, що на попередній сесії Синоду було затвержено окреме Послання про подолання моральної недуги корупції, в якому корупцію названо «однією з найбільших внутрішніх загроз України, яка в сучасних умовах гальмує розвиток економіки та громадянського суспільства, навіть більше – несе загрозу самій національній безпеці нашої держави». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.