• Головна
  • Новини
  • Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини...

Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини

05.06.2016, 09:45
Близько п’яти тисяч віруючих разом з духовенством пройшли ходою центром Києва у суботу, 4 червня. Таким чином вони долучились до акції від Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій до Дня захисту дітей і сім’ї. Разом з вірянами та громадськими діячами, ходу очолили представники усіх конфесій, які входять до Ради.

Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55691
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55692
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55693
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55694
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55695
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55696
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55697
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55698
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55699
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55700
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55701
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55702
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55703
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55704
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55705
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55706
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55707
Тисячі вірян пройшли центром столиці на захист прав дітей та родини - фото 55708

 

Хода розпочалась з центрального входу Софії Київської, де присутніх розважили сімейні пісні у виконанні гурту «Ноєв ковчег». Учасники мали змогу узяти плакати, де основними гаслами були: «Діти – це благословення Боже», «Бог – автор сім’ї», «Народ, який вбиває своїх дітей, не має майбутнього», «Стоп аборти», «Народився сам – дай народитись іншому» тощо. Мета акції – привернути увагу до проблем захисту прав дітей, утвердити в суспільстві принципи любові й поваги, виступити на захист сім’ї як союзу чоловіка і жінки, що відповідає Божому задуму та природі людини.

хода_1.jpg

Один з учасників ходи, киянин Дмитро, сам має чотирьох дітлахів. Хоча він долучився до акції лише з середньою донькою, йому було важливо прийти, щоб продемонструвати свою підтримку сімейних цінностей. «Ми підтримуємо ідею великих дружніх родин, виступаємо за здорові сім’ї», - додав чоловік.

Хода_2.jpg

Проведення ходи від ВРЦіРО стало символічним, оскільки цю ініціативу запропонував сьогодні вже покійний архиєпископ РКЦ в Україні Петро Мальчук ще 1-го березня. Тому цю акцію, яку планують зробити щорічною, присвятили його пам’яті. Однак деякі віруючі сумнівались в успішності обраної дати напередодні проведення Прайд-параду представниками ЛГБТ-спільнот, щоб це не спровокувало нового конфлікту.

хода_3.jpg

Пані Тетяна Домашенко з Києва навіть має невеличку збірку власних віршів, які присвятила питанням злагоди у родині, ролі чоловіка та жінки, виховання: «На цій ході йдуть мої онуки та інші родичі. Я ж мрію про те, щоб моя родина була схожа на святу родину з Назарету, аби ми всі жили дружньо».

хода_4.jpg

Участь у ході взяли родини не лише з Києва, а й інших міст України. Були помітні представники Житомирщини, Львівщини, а також велика делегація Вірменської Церкви. Речники ходи нагадували, що подібні родинні цінності, за які виступають усі присутні, «є буденність для кожного вірянина». Серед присутніх активними також були і мусульмани, як з ДУМУ, так і з ДУМУ «Умма».

хода_5.jpg

Мешканка столиці Тетяна, мама доньки, та Олена, мати двох дівчаток, бачать особливий символізм у цій акції. Для пані Олени важливим було відкрито заявити про свою позицію та підтримку традиційної родини. «Сьогодні ми маємо чимало прикладів насилля у родині, - зауважила Тетяна. – Нам важливо звертати на це увагу, будувати правильний фундамент для родини. Приємно бачити тут ті організації, куди можна звернутись за допомогою, а також численних представників духовенства».

хода_7.jpg

Двогодинна хода завершилась спільною молитвою та концертом за участі дітлахів на Європейській площі. Очільники релігійних організацій звернулись до усіх з прохання молитись за родинну злагоду, підтримувати мир і словом, і ділом. За їхніми словами, сім’я – це основа кожної держави, культури та мови народу, головна опора суспільства. Особливу увагу треба ж звертати як на виховання майбутнього покоління, так і на роль батька, який часто може здаватись не ідеальним, але є опорою для дружини та прикладом для дитини. Організатори сподіваються, що подібна хода стане традиційною і буде проводитись у столиці щороку.

хода_9.jpg