• Головна
  • Новини
  • «Ми готові служити родині та дітям не тільки при вівтарях», – єпископ УГКЦ Йосиф (Мілян)...

«Ми готові служити родині та дітям не тільки при вівтарях», – єпископ УГКЦ Йосиф (Мілян)

02.06.2016, 15:13
«Ми готові служити родині та дітям не тільки при вівтарях», – єпископ УГКЦ Йосиф (Мілян) - фото 1
Сьогодні Церкви готові організовувати та працювати так, щоби при храмах організовувались сиротинці, які будуть опиратись на глибокому богословському та морально-етичному рівні виховання.

Мілян.jpg«Наша маніфестація - це свідоцтво єдності народу, який молиться різними мовами, в різних конфесіях, в різних Церквах та традиціях про єдину мету, яку Господь вклав усім», - про це говорив владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київський, 2 червня 2016 року, під час прес-конференції в «Укрінформі» на тему: «Вперше в Україні відбудеться міжконфесійна хода на захист прав дітей і сім'ї».

Владика зауважив: «Заглядаючи ретроспективно в нашу українську християнську історію, здається, що мабуть в страшному сні не снилося Ярославу Мудрому, що колись його нащадки матимуть ходу за права дитини і сім’ї».

«Я думаю, що і нам - сучасникам, ще 20 років тому, також не снилось, що щось подібне будемо організовувати в Україні. Бо є речі самозрозумілі», – наголосив він.

«Сьогодні аналізуючи всю ситуацію, ми вважаємо за доцільне, та хочемо і бажаємо зробити маніфестацію - марш в Україні, де гинуть морально-етичні цінності, щоб заявити про те, що ми - нащадки Ярослава Мудрого, хочемо зберігати та розвивати родину на морально-етичних засадах: на Слові Божому. Хочемо будувати здорову християнську сім’ю, де народжуватимуться та виховуватимуться діти, які будуть зростати у здоровій та моральній родині», - сказав єпископ.

Після цього владика зауважив, що ця маніфестація має на меті показати гідність правдивої християнської родини, але і також вказати на проблеми нівелювання певних родинних цінностей взагалі: «Якщо ми сьогодні говорили про проблему переривання вагітності, величезну проблему абортів, то ми теж мусимо говорити про розлучення та нестабільність родинних зв’язків. Ми хочемо заявити, що ми, як представники Церков і Релігійних організацій готові служити родині не тільки при вівтарях, а також хочемо входити в сферу соціального служіння нашим родинам і дітям».

Під час прес-конференції владика також зазначив, що Церкви займаючись дітьми-сиротами, хочуть акцентувати на тому, що час будинків для сиріт та дитячих домів радянського типу вже минув: «Ми готові працювати створюючи для дітей будинки сімейного типу. Сьогодні Церкви готові організовувати та працювати так, щоби при храмах організовувались сиротинці, які будуть опиратись на глибокому богословському та морально-етичному рівні виховання. Це маніфестація глибокої автентичної людини, яка здатна любити щиро і правдиво, бути відкритою на проблеми цього світу, і стати справді очима, м’язами рук та ніг, і серцем люблячого Бога для усіх хто живе на цій землі».

Завершуючи владика підсумував: «Я думаю, що наша маніфестація з рамена Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій – це теж свідоцтво єдності народу, який молиться різними мовами, в різних конфесіях в різних церквах та традиціях про єдину мету, яку Господь вклав усім незважаючи на всі різні підходи до духовного життя і стосунки з Творцем – Єдиним для нас усіх.

Зазначимо, що організатором цього заходу виступає Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій. Окрім владики Йосифа у прес-конференції взяли участь архиєпископ Євстратій (Зоря) – Секретар Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату; Пастор Ігор Бандура – перший заступник голови Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів, представник Головуючого у ВРЦіРО; Священик Матеуш Адамскі - Римсько-Католицька Церква, голова Оргкомітету всеукраїнської ходи ВРЦіРО; Катерина Юрченко - прес-секретар Духовного управління мусульман України. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.