Єрархи УПЦ (МП) поклали квіти до могили Невідомого солдата

09.05.2016, 12:08
Єрархи УПЦ (МП) поклали квіти до могили Невідомого солдата - фото 1

У День пам’яті і примирення, 8 травня, Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) звершив заупокійну літію за спочилими в роки Другої світової війни біля могили Невідомого солдата на території Парку Вічної Слави в Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

IMG_6604.jpg-ggg.jpgУ День пам’яті і примирення, 8 травня, Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) звершив заупокійну літію за спочилими в роки Другої світової війни біля могили Невідомого солдата на території Парку Вічної Слави в Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Нагадаємо, що 8 травня в Україні відзначається День пам’яті і примирення. Пам’ятна дата встановлена задля вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу в Другій світовій війні. 9 травня – день завершення Другої світової війни у Європі.

Разом з Предстоятелем УПЦ (МП) молилися керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архиєпископи: Білогородський Миколай, Макарівський Іларій; єпископи: Боярський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Васильківський Миколай, а також духовенство міста Києва, викладачі та студенти Київської духовної академії і семінарії.

Після закінчення богослужіння Митрополит Онуфрій разом із архієреями та духовенством поклали квіти до могили Невідомого солдата.

«Ми сьогодні помолилися за упокій тих вождів, воїнів і цивільних людей, які віддали своє життя за велику перемогу над фашизмом, над тим світовим злом, яке колись нависло над Європою та усім світом. Мужність наших воїнів, їх хоробрість та терпіння допомогли здобути цю велику перемогу. І саме завдяки їх подвигу ми сьогодні можемо насолоджуватися даром життя», – відзначив першоєрарх.

Він також закликав співвітчизників молитись за упокій усіх, хто загинув на полях боїв Другої світової війни та берегти мир.

«Нехай Господь упокоїть їх душі в оселях праведних, а нам нехай дасть добрий розум, щоби ми берегли мир, щоб любили один одного, щоб ми прощали одне одного. Тому, що в цьому буде життя», - зазначив Предстоятель УПЦ (МП).