• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ заявив, що Церква разом з народом платитиме одинакову ціну за газ, яка має бути cправедливою...

Глава УГКЦ заявив, що Церква разом з народом платитиме одинакову ціну за газ, яка має бути cправедливою

30.04.2016, 19:17
Глава УГКЦ заявив, що Церква разом з народом платитиме одинакову ціну за газ, яка має бути cправедливою - фото 1
Усі споживачі: чи то населення, чи комунальні підприємства, чи релігійні організації мають платити справедливу ціну за газ. Ця ціна має бути об’єктивною, а її встановлення – прозорим і зрозумілим для усіх споживачів.

Усі споживачі: чи то населення, чи комунальні підприємства, чи релігійні організації мають платити справедливу ціну за газ. Ця ціна має бути об’єктивною, а її встановлення – прозорим і зрозумілим для усіх споживачів.

gaz2.jpg

Так відреагував Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, на суспільну дискусію, яка виникла внаслідок останніх рішень Кабінету Міністрів України про зміни тарифів за спожитий газ (Постанова № 315 від 27 квітня 2016 року). Згідно з цією постановою, з 1 травня 2016 року по 31 березня 2017 року (включно) діє гранична роздрібна ціна на природний газ для населення у розмірі 6,879гривні за 1 куб. метр, а для релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності) – у розмірі 3,913 гривні за 1 куб. метр.

Глава УГКЦ зазначив, що Українська Греко-Католицька Церква завжди є і буде зі своїм народом. Це було чітко продемонстровано і під час Революції гідності, і тепер під час війни за цілісність і незалежність нашої країни.

Коли Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій впродовж останніх років офіційно зверталася до урядових структур щодо тарифів за спожитий газ для релігійних організацій, то просила про встановлення ціни не як для комерційних структур, чи підприємств (як зазвичай було), а як для населення. Адже релігійні організації не отримують прибутку, а здійснюють своє служіння за пожертви вірних, а також не мають, що є природним, жодних субсидій чи субвенцій від держави.

«Якщо сьогоднішня ціна для населення є справедливою і обґрунтованою, то ми перші будемо звертатися до Уряду з проханням таку ж ціну встановити і для релігійних організацій. Церква має нести тягарі, які несе її народ», – резюмуючи сказав Патріарх Святослав. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.